“Пікантні” мариновані кабачки на зиму в кетчупі
1 Серпня, 2022
Така заготівля відмінно зберігається навіть при кімнатній температурі, так само це чудовий спосіб витратити вже перестиглі кабачки. У нас такі кабачки до весни рідко залишаються.
Інгредієнти:
- Кабачки
- Кріп (парасольки)
- Часник
- Листя вишні
- Перець горошок
Маринад: (маринаду вистачає на 2-1.5 літрові банки або 3-1 літрові)
- Вода 1 л
- Кетчуп чилі, можна гострий 350 г
- Оцет 9% 120мл.
- Цукор 170 г
- Сіль кам’яна 45-50 г (2 ст. л. без гірки)
Приготування:
- Для цього рецепту підійдуть будь-які кабачки, якщо молоді шкірку і насіння виймати не треба, якщо кабачки вже переросли, видаляємо шкірку, насіння і використовуємо.
- Я нарізала шматочками завтовшки (+/-) 2 см.
- Банки я промила із содою і просушила в духовці при 110 градусах, кришки прокип’ятила. Для рецепту використовую 1.5 літрові банки.
- Спецій багато не кладу, буквально по 5 горошин запашного перцю, часник за смаком.
- Листя вишні, штук по 5 на банку.
- Кріп і всі, спеції та трави додавайте, на свій смак.
- Тепер наповнюю банки шматочками кабачка.
- У гарячу воду відправляю сіль та цукор.
- Відразу кетчуп, чилі або просто гострий, готові кабачки виходять “Пікантні” та не гострі, смачні.
- Ставлю на плиту та доводжу до кипіння, добре перемішую, щоб кетчуп повністю розчинився.
- Вливаю оцет, доводжу до кипіння та заливаю банки.
- Водночас вода в каструлі для стерилізації банок у мене вже майже закипіла, на дні каструлі обов’язково має бути тканина.
- Ставлю банки із заготовками в каструлю з водою, бажано, щоб вода в каструлі доходила до плічок банки, кришками просто прикриваю і повертаю на плиту.
- Після того, як вода в каструлі закипить, тримаю в ній банки 1.5 літрові 20 хвилин, якщо банки 1-літрові достатньо 15 хвилин.
- Вода в каструлі не повинна сильно кипіти, слабке кипіння.
- Після стерилізації банки акуратно виймаю із каструлі та добре закручую.
- Перевертаю вгору дном і загортаю ковдрою до повного охолодження.
Далі забираємо на постійне місце зберігання. Заготівля виходить дуже смачна.
Приготуйте, спробуйте, а якщо ви теж так готуєте, буду рада, що нагадала, в сезон заготівель рецептів багато не буває.
Джерело:
zhyttia.com.ua