Засолювання огірків без кип’ятку, без цукру та без оцту на зиму

Холодний спосіб засолювання огірків на зиму, просто заливаю їх водою із сіллю і заготовка готова. Щороку намагаюся заготовити в такий спосіб хоча б кілька банок. Виходять ароматні, хрусткі огірки, зимою хоч для розсольника, хоч для вінегрету, інших салатів.

Нам знадобиться на 3 – х літрову банку:

  • Огірки (орієнтовно 1.5 кг)
  • 100 г солі
  • Листя смородини, хрону, вишні.
  • Кріп (парасольки)
  • Часник (за смаком)
  • Чорний перець горошком
  • Спеції (беріть на свій смак)

Приготування:

  1. Огірки замочую хоч би на 30 хвилин у холодній воді, можна довше.Засолювання огірків без кип'ятку, без цукру та без оцту на зиму
  2. Добре промиваю, нічого не видаляю, “хвостики” залишаю.Засолювання огірків без кип'ятку, без цукру та без оцту на зиму
  3. На дно банки, кладемо спеції та трави, будь-які на Ваш смак. У мене листя хрону.Засолювання огірків без кип'ятку, без цукру та без оцту на зиму
  4. Листя смородини та вишні, приблизно по 3 шт. на дно. Всю зелень ділю наполовину, що залишитимуся закладатиму зверху.Засолювання огірків без кип'ятку, без цукру та без оцту на зиму
  5. Так само додаю часник та парасольки кропу.Засолювання огірків без кип'ятку, без цукру та без оцту на зиму
  6. Тепер огірки спочатку набиваю половину банки. У середину ще кріп, часник та перець горошком.Засолювання огірків без кип'ятку, без цукру та без оцту на зиму
  7. До плічок заповнюю огірками, зверху ще трохи зелені.Засолювання огірків без кип'ятку, без цукру та без оцту на зиму
  8. У прохолодній воді розчинити сіль, кам’яну, без добавок.Засолювання огірків без кип'ятку, без цукру та без оцту на зиму
  9. Вилити в банку і долити холодною догори.Засолювання огірків без кип'ятку, без цукру та без оцту на зиму
  10. Накрити кришкою капроновою і відразу в льох, головне, щоб він був холодним. Банки краще поставити в миску, в процесі бродіння, розсіл витікатиме.Засолювання огірків без кип'ятку, без цукру та без оцту на зиму

Після бродіння, якщо потрібно долити солоної води і все, нехай стоять до зими.

Якщо солити при кімнатній температурі, залишити в світлому місці, після бродіння воду злити, додати скільки витекло, прокип’ятити. Залити в банки та закатати. Я користуюся першим способом, тому засолювання огірків при кімнатній температурі, краще пошукати в інтернеті, багато способів.Засолювання огірків без кип'ятку, без цукру та без оцту на зиму

Дуже швидко і просто йде не більше 15 хвилин, огірки не обов’язково використовувати рівні і красиві, для цього способу підійдуть будь-які.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: