Варення більше не варю, а смажу на сковороді. Друзі, з ким поділилася рецептом роблять так само

Сезон заготовок у самому розпалі, сьогодні готую сливове варення новим способом, більше не варю, а жарю на сковороді. Друзі, з ким поділилася рецептом роблять так само, до речі, у такий спосіб можна готувати варення з будь-яких ягід та фруктів.

Інгредієнти:

  • Слива – 1 кг.
  • Цукор – 300-1000 гр.
  • Лимонна кислота – 1/3-ч.л.

Приготування:

  1. Сливи миємо, видаляємо кісточки, розрізаємо на часточки.
  2. Беремо сковороду, що більше діаметр, то краще, ставимо на вогонь. Кладемо шматочки слив, додаємо цукор, лимонну кислоту, перемішуємо.
  3. Цукор регулюємо на смак, я додаю на 1 кг слив 500 гр цукру, смажимо варення на середньому вогні 15 хвилин, не забуваємо помішувати.
  4. Цього часу достатньо, щоб варення добре загусло, щоб отримати дуже густе варення, як повидло, додайте вогон і смажте ще 15 хвилин.
  5. Відразу гарячим варенням розливаємо по пастеризованих банках, закручуємо кришками.

Виходить дуже смачне варення, насиченого яскравого кольору, не зацукрується, бо додано лимонну кислоту.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: