Ніколи не варила огірки, а дарма. Це дуже смачний рецепт солоних огірків на зиму
від Denzhyttya
8 Серпня, 2022
Коли мені розповіли цей рецепт, я поставилася до нього з усмішкою та недовірою. Мовляв, що ви? Варити огірки? Адже вони розлізуться і не хрустітимуть?! Але мій потяг до експериментів і інтерес, взяли вгору над моїм розумом. Я, звичайно ж, вирішила спробувати цей спосіб і не пошкодувала.
Огірки, я вирішила заготовити на зиму з кетчупом, дуже мені припали до смаку. Минулого літа заготовила цим способом, так банки не встигали відкривати, макали хлібом у маринад, поливали ним картоплю та огірками закушували. Дуже смачно вийшло. Рекомендую.
Інгредієнти:
- Огірки – 3 кг
- Кетчуп Чилі – 0,5 кг
- Сіль – 1 ст.л.
- Цукор – 2 ст.л.
- Олія соняшникова – 250 мл.
- Часник – 9 зубчиків
- Столовий оцет 9% – 100 мл
- Вода – 130 мл.
Приготування:
- Домашні огірки, як завжди, замочила на 2 години, старанно помила, обсушила.
- У кожного огірка зрізаю кінці з двох сторін, ріжу навпіл і кожну половину розрізаю вертикально на дві частини, як показано на фото.
- Виходить багато маленьких брусків.
- Далі, беру каструлю п’ятилітрову, вливаю в неї воду і висипаю цукор. Включаю газ.
- Потім додаю соняшникову олію та сіль. І всі інгредієнти ретельно перемішую до повного розчинення солі та цукру.
- Залишилося додати кетчуп, у моєму випадку чилі і знову все ретельно перемішати.
- Далі нарізані огірки обережно пересипаю в каструлю. За допомогою великої ложки також обережно, щоб не пошкодити огірки, перемішую.
- Накриваю кришкою, доводжу до кипіння, перемикаю на слабке нагрівання і залишаю на 25 хвилин. А сама тим часом очищаю часник і пропускаю його через прес.
- Після закінчення часу, відкриваю кришку, додаю в каструлю часник, все перемішую. Накриваю кришкою та залишаю ще на 10 хвилин.
- В підсумку огірки мають вийти вареними в кетчупі.
- Кришки для консервації кип’ячу 15 хвилин у каструльці.
- Розкладаю огірки по стерилізованих банках, я віддаю перевагу 0,5 та 0,7 літра.
- Накриваю прокип’яченими кришками і закатую.
- Відправляю на тверду поверхню на природну стерилізацію “під шубу”. Зазвичай на ніч, до повного остигання. А потім прибираю на зберігання у прохолодне та темне місце.
Джерело:
zhyttia.com.ua