Хрумтять без хрону. Огірки на зиму у банках закриваю лише так: інші варіанти не визнаю
від Denzhyttya
8 Серпня, 2022
Рецепт я люблю не тільки тому, що тут немає необхідності займатися стерилізацією, та й за простий набір продуктів. Вони допомагають зберігати натуральний смак огірків, які виходять хрусткими, ароматними та дуже смачними.
Для приготування 1 л банки вам знадобляться такі інгредієнти:
- огірки, 12 шт
- болгарський перець, чверть
- кріп парасолька, лавровий лист по 1 шт
- часник 2 зуб.
- оцет 9%, 25 мл
- сіль, 0.5 ст.л
- цукор, 1 ст. л
- перець запашний та горошок
- кип’яток, близько 2.5 склянки
Приготування:
- Огірки миємо і якщо вони мляві, заливаємо холодною та чистою водою на пару годин.
- Банки та кришки миємо та стерилізуємо.
- У кожну банку укладаємо всі спеції, зелень, огірки з відрізаними хвостиками, шматочки перцю.
- Заливаємо кип’ятком та накриваємо кришками на 15 хвилин.
- Зливаємо воду, знову кип’ятимо і заливаємо на 15 хвилин, потім зливаємо.
- Чисту воду для маринаду змішуємо із сіллю та цукром, доводимо до кипіння.
- Заливаємо огірки маринадом, вливаємо оцет і закручуємо кришки.
- Перевертаємо банки та залишаємо їх до охолодження.
Зберігаємо в підвалі, у коморі та на балконі.
Хрумкі, ароматні огірочки можна використовувати як закуску або інгредієнти для салатів.
Відео рецепт приготування огірків на зиму
Джерело:
mandarynka.com.ua