Лечо з перцем в томатному соку на зиму. Просто та смачно
10 Серпня, 2022
Простий і смачний рецепт лечо, з солодким перцем та томатним соком з помідорів. Ідеальний гарнір та апетитна закуска.
Інгредієнти:
- Перець – 1.5 кг,
- Помідори – 1,5 кг,
- Перець гострий – 1 шт,
- Часник – 1 гол. (50гр),
- Сіль – 1 ст.л (25гр),
- Цукор – 4 ст. л. (100гр),
- Оцет 9% – 30 мл
- Олія соняшникова – 50 г.
Вихід – 2 літри.
Приготування:
- Помідори 1.5 кг нарізаємо на часточки, щоб пройшли в м’ясорубку.
- Відразу відправляємо в каструлю, ставимо на плиту і доводимо до кипіння періодично помішуючи. Після закипання зменшуємо нагрівання і на повільному вогні варимо 15 – 20 хвилин.
- За цей час підготуємо решту овочів.
- 1 головку часнику натріть на дрібній тертці. Солодкий м’ясистий перець 1.5 кг нарізаємо дрібнішою, будь-якою зручною формою. Один гострий перчик очищаємо від насіння, нарізаємо.
- Помідори проварилися, їх бажано протерти через друшляк, щоб видалити шкірку та насіння. Можна цей етап пропустити.
- В результаті виходить чистий сік з м’якоттю, без кісточок.
- До нього додаємо сіль 1ст. л. та 4 ст. л. цукру, олію 50 г. Весь перець, солодкий і гострий. Перемішуємо, щоб усі інгредієнти з’єдналися та проварюємо 15 хвилин.
- В кінці приготування додаємо часник 50 г і 30 мл 9% оцту. Прокип’ятимо 5 хвилин і розкладаємо гарячим в чисті стерильні банки.
- Герметично закриваємо, перевертаємо вгору дном, укутуємо чимось теплим. У такому вигляді залишаємо до повного остигання. Приблизно на добу.
- Виходить смачна холодна закуска, яку можна використовувати як гарнір, для приготування перших і других страв, жаркого, рагу.
- Зберігати таку закуску можна не тільки в прохолодному місці, а й при кімнатній температурі.
Джерело:
zhyttia.com.ua