Баклажани на зиму без стерилізації

Овочева закуска з баклажанів на зиму, в міру гостра і дуже смачна. Добре зберігається за кімнатної температури.

Інгредієнти:

  • 2 кг – баклажанів
  • 0,5 кг – солодкого перцю
  • 0,5 кг – помідорів
  • 1 стручок – гіркого перцю
  • 100 гр. – часнику
  • 1 склянка – соняшникової олії
  • 0,5 склянка – оцтової кислоти 9%
  • 1 ст. л. – солі
  • 5 ст. л. – цукру

Вихід із цієї кількості інгредієнтів, 6 баночок по 500 мл.

Приготування:

  1. Для закуски візьмемо 2 кг баклажанів, нарізаємо на кружечки, квадратики в залежності від розміру овочів та ваших уподобань.Баклажани на зиму без стерилізації
  2. Посолимо їх щоб пішла вся гіркота. Залишаємо на 30 хвилин.
  3. Поки займемося рештою овочів. Перекрутити на м’ясорубці 500 г солодкого перцю, 1 стручок гострого перцю і 500 г помідорів.Баклажани на зиму без стерилізації
  4. Часник 100 г можна потерти на дрібній тертці або прокрутити на м’ясорубці.Баклажани на зиму без стерилізації
  5. Його ми додаватимемо наприкінці приготування.
  6. Відразу додаємо сіль 1 ст. л. з невеликою гіркою та 5. ст. л. цукру. Відразу додаємо 1склянку олії і півсклянки 9% оцту.Баклажани на зиму без стерилізації
  7. Ставимо на плиту, доводимо до кипіння. Як тільки закипіли овочі, баклажани промиваємо і все з’єднуємо. Проварюємо баклажани 30 хвилин, додаємо часник, перемішуємо. Варимо на повільному вогні ще 10 хвилин і відразу розкладаємо в чисті, стерильні банки.Баклажани на зиму без стерилізації
  8. Герметично закупорюємо, перевертаємо на кришки. Укутуємо чимось теплим і залишаємо в такому вигляді до повного остигання.
  9. Зберігаються такі заготовки у прохолодному місці, і й за кімнатної температурі.Баклажани на зиму без стерилізації

Всім смачного! Вдалих заготовок!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: