Помідори з овочами: дуже смачна заготівля на зиму (кисло-солодкі, щільні та добре тримають форму)

Закриваю на зиму “заливні” помідори з овочами! Виходять неймовірно смачні, кисло-солодкі і форму тримають чудово!

Хто хоча б раз спробував таку заготівлю, робить її щороку та побільше! Желе виходить м’яке і з’їдається завжди разом із помідорами! Рекомендую зробити хоча б баночку на спробувати. Навіть не сумніваюся, що сподобається!

Нам знадобиться на вихід 3 л.

  • Помідори – 1,5 кг.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Солодкий перець – 2 шт.
  • Морква – 1 шт. (велика)

Маринад:

  • Вода – 2 л.
  • Цукор – 200 г.
  • Сіль – 60 г
  • Лавровий лист – 4 шт.
  • Чорний перець горошком – 0,5 ч.л.
  • Швидкорозчинний желатин – 60 г.
  • Оцет 9% – 4 ст.л.

Приготування:

  1. У чисту банку укладаємо часточки помідорів, трохи цибулі кільцями, нарізаний болгарський перець і кружечки моркви. Укладаємо всі овочі у два шари.Помідори з овочами: дуже смачна заготівля на зиму (кисло-солодкі, щільні та добре тримають форму)
  2. У каструлю з водою всипаємо цукор, сіль, ставимо на вогонь, мішаємо до повного розчинення, потім додаємо лавровий лист, чорний перець горошком, доводимо до кипіння, варимо 2-3 хвилини і відразу прибираємо з вогню.Помідори з овочами: дуже смачна заготівля на зиму (кисло-солодкі, щільні та добре тримають форму)
  3. Засипаємо в каструлю швидкорозчинний желатин, мішаємо до розчинення та повної однорідності. Далі ставимо на вогонь і доводимо маринад до перших бульбашок. Кип’ятити не треба! Як тільки з’являться бульбашки, відразу ж прибираємо каструлю з вогню!Помідори з овочами: дуже смачна заготівля на зиму (кисло-солодкі, щільні та добре тримають форму)
  4. Вливаємо 9% оцет, мішаємо і розливаємо маринад по банках.Помідори з овочами: дуже смачна заготівля на зиму (кисло-солодкі, щільні та добре тримають форму)
  5. На дно каструлю укладаємо марлю або рушник, ставимо банки, накриваємо кришками, заливаємо теплою водою до плічок і стерилізуємо з моменту закипання рівно 15 хвилин.Помідори з овочами: дуже смачна заготівля на зиму (кисло-солодкі, щільні та добре тримають форму)
  6. Після стерилізації банки перевертаємо та залишаємо до повного охолодження. Укутувати не треба.Помідори з овочами: дуже смачна заготівля на зиму (кисло-солодкі, щільні та добре тримають форму)

Готові баночки зберігаємо у підвалі чи холодильнику.

Помідори виходять кисло-солодкі, добре зберігають свою форму і дуже смачні! І овочі в такому желе – справжня смакота! Якщо не куштували, зробіть хоча б на пробу, впевнена, вам сподобається!Помідори з овочами: дуже смачна заготівля на зиму (кисло-солодкі, щільні та добре тримають форму)

Можна зробити і без зайвих овочів, взяти лише помідори та цибулю, теж смачно вийде. Пробуйте та готуйте із задоволенням!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: