Доки все не з’їж, не заспокоїшся! Хрусткі огірочки на зиму
10 Серпня, 2022
Вітання! Сьогодні хочу поділитись з вами рецептом заготівлі огірків на зиму. Перепробувала багато рецептів, зупинилася на цьому, на мій погляд, найпростішому: виходять хрусткі огірки і багато часу на приготування не забирають.
Інгредієнти:
- Огірки – 3-3,5 кг
Розсіл на 4 банки по 1 л:
- Вода – 1,5л.
- Цукор – 100 гр.
- Сіль – 1 ст.л.
- Оцет 9% – 150 мл.
На дно банки об’ємом 1 л:
- Кріп – 2 гілочки,
- Лавровий лист – 1 шт.
- Листя вишні – 4 шт.
- Лист смородини – 2 шт.
- Часник – 2-3 зубчики.
- Зерна гірчиці – 1/3 ч. л.
- Чорний перець горошком
Приготування:
- Перед заготівлею огірки потрібно добре промити та просушити.
- На дно банки кладемо усі необхідні інгредієнти. Наповнюємо підготовленими огірками.
- Заливаємо кип’ятком (я використовую електричний чайник, виходить набагато швидше і зручніше).
- Банки прикриваємо кришками та залишаємо на 10-15 хвилин.
- Після цього часу воду зливаємо і заливаємо кип’ятком вдруге, прикриваємо кришками і залишаємо на 10-15 хвилин.
- Багато господинь вдруге не заливають, але я заливаю для надійності, тому що у мене немає підвалу і я зберігаю банки у квартирі в шафі.
- Цим часом приготуємо розсіл: у каструлю вливаю киплячу воду з чайника, так набагато швидше.
- Доводимо до кипіння та вливаємо оцет 9%, як закипить, розсіл готовий.
- З банок зливаємо воду і заливаємо киплячим розсолом.
- Закриваємо кришками і укутуємо, залишаємо до повного остигання.
Джерело:
zhyttia.com.ua
Позначки