Смачний торт без випічки та желатину, який тане в роті
від Denzhyttya
18 Серпня, 2022
Доброго дня, дорогі кулінари! Сьогодні хочу запропонувати приготувати смачний торт без випічки. Весь процес займає лише 30 хвилин. Духовка нам не знадобиться, а всі інгредієнти доступні.
Цей тортик я приготувала одного разу на пробу. Але він так сподобався сім’ї, що його почали просити на свята і просто так. Гості, яких пригощаємо цими ласощами, навіть не розуміють, що торт не випікався, і дуже дивуються, коли дізнаються рецепт.
Інгредієнти:
У мене форма діаметром 18 см. Тож продукти розраховані на такий об’єм.
Для крему:
- Сметана 20% і вище – 400 гр.
- Яйця – 2 шт.
- Цукор – 150 гр.
- Борошно – 50 гр.
- Ванільний цукор – 2 ч.л.
- Вершкове масло 82% і більше – 100 гр.
Для основи:
- Шоколадне печиво – 300 гр.
- Вершкове масло 82% і більше – 120 гр.
- Молоко – 1 ст. л.
- Для початку підготуємо крем. Він виходить неймовірно смачним.
- У каструлю або сотейник із товстим дном висипаємо цукор і додаємо ванільний цукор для аромату.
- Потім іде звичайнісіньке пшеничне борошно. Перемішуємо до однорідності.
- Наступні на черзі яйця. Вони повинні попередньо полежати у кімнаті та зігрітися. За допомогою віночка збиваємо до утворення пухкої маси. Слідкуйте, щоб не було грудок.
- Додаємо сметану. Знову все перемішуємо. Виходить дуже ніжна текстура.
- Ємність ставимо на плиту. На середньому вогні підігріваємо, постійно помішуючи. Не відходимо ні на мить. Процес має бути безперервним. Інакше крем підгорить. Маса повинна вийти дуже густою, як пудинг.
- Коли закипить, слід зменшити вогонь, і мішаємо ще близько 2-х хвилин. Тепер можна зняти каструлю і дати крему трохи охолонути.
- Тепер вирівнюємо заготовку ложкою та накриваємо харчовою плівкою так, щоб вона прилягала до майбутнього крему. Відправляємо у холодильник до повного застигання.
- Беремо велику ємність, додаємо м’яке вершкове масло, розділене на шматочки. Посипаємо невеликою кількістю ванільного цукру. Міксером збиваємо на найбільшій швидкості. Маса має стати повітряною та придбати білий колір.
- Тепер дістаємо заварну основу і також ретельно збиваємо до однорідності без грудок.
- Заварний крем потроху викладаємо у збите масло. При цьому працюємо міксером. В результаті отримуємо чудовий за ніжністю та смаком крем. Його можна використовувати не лише як прошарок. Але для прикраси.
- Готуємо основу для смачного торта без випічки. Я брала шоколадне пісочне печиво. Воно має бути досить сухим. Печиво потрібно поламати на шматочки і перемолоти блендером до крихти.
- Далі топимо вершкове масло і додаємо до печива. Добре перемішуємо, додаємо молоко. Знову перемішуємо, маса має тримати форму.
- Збираємо торт. Відкладіть 5 ст.л. печива в окрему ємність. Цю частину використовуватимемо наприкінці.
- На тарілку ставимо кільце, боки вкриваємо плівкою. Можна взяти спеціальну, кондитерську або нарізати канцелярський файл.
- Кладемо крихту з печива, добре притискаючи. З боків формуємо невеликі борти і ущільнюємо ложкою.
- У середину конструкції викладаємо крем, акуратно розрівнюємо. Сильно притискати не потрібно. Він повинен поміститися усередину форми з печива.
- Тепер беремо крихту, що залишилася, і запечатуємо наш торт зверху. Притискати треба, але не сильно.
- Накриваємо тортик плівкою та ставимо в холодильник приблизно на 6 годин. Після цього потрібно акуратно прибрати плівку та форму.
Простий торт без випічки готовий. Подивіться, який чудовий зріз вийшов. Просто диво.
Смачного.
Джерело:
zhyttia.com.ua
Позначки