Смачний салат із баклажанів: перевірений рецепт. Взимку пошкодуєте, якщо заготовили мало

Баклажани – це універсальні овочі, що мають нейтральний смак, за рахунок чого їх можна перетворювати на грибні, м’ясні та інші закуски, на які витрачається менше грошей, часу і сил, а результат завжди всім подобається.

Інгредієнти:

  • баклажани, 2.5 кг
  • цибуля, 200 г
  • петрушка, пучок
  • часник, головка або до смаку
  • сіль 1 ст.л
  • цукор, 1 ч.л
  • оцет 9%, 80 мл
  • олія рафінована, 150 мл

Приготування:

  1. Баклажани промиваємо і ріжемо кубиками, заливаємо водою і доводимо до кипіння, варимо 2 хвилини і виймаємо, складаємо в сито, щоб вони стікали.
  2. Петрушку і часник дрібно рубаємо, цибулю ріжемо тонкими півкільцями або довільно, як вам більше до смаку.
  3. Змішуємо баклажани з петрушкою, цибулею та часником, всипаємо сіль, столову ложку з гарною гіркою, цукор, оцет та олію.
  4. Перемішуємо салат та розкладаємо в банки по 500 г.
    У мене вихід – 6 банок.Смачний салат із баклажанів: перевірений рецепт. Взимку пошкодуєте, якщо заготовили мало
  5. Накриваємо кришками та ставимо в каструлю на рушник.
  6. Наливаємо теплу воду по плічка банок і стерилізуємо з моменту закипання 15 хвилин.Смачний салат із баклажанів: перевірений рецепт. Взимку пошкодуєте, якщо заготовили мало
  7. Закручуємо кришки, залишаємо остигати на столі. Зберігаємо заготівлю в підвалі, коморі, на балконі.Смачний салат із баклажанів: перевірений рецепт. Взимку пошкодуєте, якщо заготовили мало

Салат виходить ароматним, апетитним, з легкою, пікантною ноткою, не набридає, тож готуйте більше.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: