Ніколи раніше не пробувала оладки з сиру. Виходять пишні як пончики, а тісто без дріжджів
від Denzhyttya
23 Серпня, 2022
Нещодавно відкрили для себе новий рецепт для сніданків і перекусів. Ну, дуже сподобався. Ніколи раніше не пробувала. Тепер готую такі оладки часто і про звичайні майже зовсім забула. Рецепт із сиру, дуже цікавий. Оладки виходять такі пишні, як пончики, а тісто без дріжджів і готувати простіше простого.
Нам знадобиться на 7-8 шт.:
- Яйця – 2 шт.
- Звичайний цукор – 2 ст.л.
- Ванільний цукор – 8 гр
- Сіль – 1 дрібка
- Кефір 3,2% – 100 мл
- Сода – 1 ч.л. без гірки
- Сир 9% – 180 гр
- Борошно – 150 гр
Приготування:
- Беремо яйця кімнатної температури, додаємо до них звичайний і ванільний цукор, дрібку солі та злегка збиваємо віночком.
- Вливаємо кефір, теж кімнатної температури, відразу додаємо звичайну соду і добре перемішуємо.
- Додаємо сир кімнатної температури, розбиваємо ложкою або вилкою і знову добре перемішуємо. Виходить така приємна солодка маса, як густий кисіль.
- Всипаємо все борошно одним заходом і перемішуємо ложкою або лопаткою. Тісто готове.
- Воно таке липке та густе, тримається на лопатці, не розтікається.
- Щоб далі з нього смажити оладки, дуже зручно перекласти тісто в будь-який пакет. У мене кондитерський, але можна й у простий, але щільний.
- Наливаємо в сковороду олію, побільше, розігріваємо і видавлюємо тісто з пакета такими штучками (кінчик у пакета зрізаємо). Можна, звичайно, за допомогою двох ложок це робити, але тоді оладки виходять не такими рівними та красивими.
- Верхівки розрівнюємо і смажимо 4-5 хвилин на вогні нижче середнього без кришки, ось так.
- Потім перевертаємо.
- І смажимо з іншого боку ще 4-5 хвилин, але під кришкою.
Ось які красені виходять. Ну дуже пишні та повітряні.
І, звичайно, смачненькі. Дуже приємний у них сирний смак. А зі сметаною просто смакота. Так незвично, прямо якісь сирні солоденькі пончики.
Джерело:
zhyttia.com.ua