Такий рецепт засолювання помідорів та огірків використовую вже понад 20 років

Сьогодні хочу поділитися рецептом засолювання помідорів та огірків який, я використовую вже багато років. У рецепті натуральний оцет яблучний, який дуже корисний для здоров’я.

Покроковий рецепт приготування:

Банки помити, простерилізувати. Я це роблю в електричній духовці.

Викладіть банки у холодну духовку. Встановіть температуру 150°C.

Тримайте 10-15 хвилин після досягнення потрібної температури. Перевірити це можна за допомогою кухонного термометра, або хоча б приблизно прикинути, спираючись на те, за який проміжок часу зазвичай прогрівається духовка.

Після стерилізації акуратно дістаньте банку і викладіть на рушник чи тканину.

Кришки прокип’ятити у каструлі із водою 15 хвилин.

Пам’ятайте: Важливо дотримуватися техніки безпеки, виймаючи банки з духовки. Використовуйте силіконові рукавички, прихватки або рушники. Не можна використовувати вологі рушники та прихватки, так як від перепаду температур банка може луснути.

Потім закладаємо у банку огірки чи помідори. Я завжди роблю асорті

Норму вказую з розрахунку на одну дволітрову банку.

Спеції:

  • Часник -1-2 зубчики.
  • Перець горошок, перець запашний 4-5 шт.
  • За бажанням додаю лист смородини, вишні – 2-3 шт.

Консервування:

Воду закип’ятити у каструлі.

Заливаємо в банки із овочами гарячої води. Дати час охолонути.

Росіл зливаємо назад у каструлю. Додаємо сіль, цукор.

Поки закипає росол, додаємо в банки з овочами яблучний оцет.

У дволітрову банку додаємо 6 столових ложок натурального яблучного 6% оцту.

Заливаємо банки киплячим маринадом.

Відразу накриваємо кришками і закатуємо. Перевертаємо банки кришками донизу, накриваємо пледом або тонкою ковдрою. Залишаємо так до повного остигання.

Приготування росолу:

У дволітрову банку з овочами входить 1 літр росолу.

На 1 літр:

  • Сіль – 2 ст.л.
  • Цукор – 4-5 ст.л.

Ось такий рецепт перевірений роками.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: