Густе яблучне повидло: пальчики оближеш
31 Серпня, 2022
Особливо гарне це повидло з літніх, серпневих яблук: у них багато солодкої пухкої м’якоті і відносно трохи соку. Повидло виходить густим, ніжним, запашним. Я його використовую в солодкі булочки: намазав дріжджовий корж таким ось повидлом і в духовку хвилин на двадцять, виходить чарівна смакота до чаю. А ще можна його й так їсти, просто з чаєм, у хліб.
Приготування:
- Яблука миємо, ріжемо на часточки відразу в посуд, де розварюватимете сировину. Старанно відразу ж вирізаємо порчені і биті місця, видаляємо серединки – в повидло потрібна буде тільки м’якоть. Змішуємо готову сировину, відміряємо рівно стільки ж цукор (тобто 1 до 1).
- Додайте в яблука третину відміреного цукру, перемішайте та ставте яблука на газ. У міру нагрівання вони даватимуть сік. Як закипить – поваріть хвилин десять, щоб цукор розтанув без сліду, а яблука стали м’якими.
- Далі робимо пюре. Можна блендером збити, але тоді у продукті спостерігатимуться фрагменти шкірок, я так не дуже люблю. Я перетираю яблука через металеве сито, а шкірку, що залишилася, після просто викидаю. На виході – найніжніше яблучне пюре ніжно-золотистого кольору. Не бійтеся роботи – це тільки пишеться довго, насправді пюре перетирається блискавично.
- Приготоване пюре ставимо на повільний газ, додаємо частинами цукор, що залишився: насипали трохи – перемішали, щоб цукор розчинився. Поступаємо таким же чином з усім цукровим піском, що залишився.
- Кип’ятимо на повільному вогні 20-25 хвилин, можна довше, якщо ви хочете дуже густе повидло. Перевірити на густоту легко: зачерпніть трохи повидла ложкою і покладіть його на мисочку. Дочекайтеся поки охолоне: якщо густота влаштовує, то вимикайте повидло і одразу розливайте по підготовленим банкам. Банки закручуємо залізними кришками. У гарячому вигляді повидло може здатися вам рідким, але коли заготівля охолоне, то продукт стане “стоячим”.
Смачного!
Джерело:
zhyttia.com.ua
Позначки