Смачний домашній томатний сік на зиму: Щороку так закриваємо

Сьогодні хочу з Вами поділитись ще одним рецептом заготівлі на зиму – це томатний сік.

У нашій родині домашній томатний сік дуже люблять. Взимку у нас він розходиться навіть краще, ніж мариновані помідори. І готується томатний сік дуже просто.

Приготування:

  1. Для початку помідори потрібно вимити та прибрати плодоніжки. Для соку підходять будь-які сорти помідорів.Смачний домашній томатний сік на зиму: Щороку так закриваємо
  2. Тим часом стерилізуємо чисті баночки приблизно по 5 хвилин. Я взяла літрові.Смачний домашній томатний сік на зиму: Щороку так закриваємо
  3. Кришки теж потрібно прокип’ятити.Смачний домашній томатний сік на зиму: Щороку так закриваємо
  4. Тепер нарізаємо помидори, щоб їх було зручно пропускати через соковижималку.Смачний домашній томатний сік на зиму: Щороку так закриваємо
  5. Далі вичавлюємо з помідорів сік. У нас така ручна соковижималка. Виходить чудовий сік без насіння. Взагалі насіння надає соку гіркоти.Смачний домашній томатний сік на зиму: Щороку так закриваємо
  6. Розраховуйте, що з 1 кг помідорів виходить приблизно 0,5 літра соку, тобто в 2 рази менше від самих помідорів.Смачний домашній томатний сік на зиму: Щороку так закриваємо
  7. Ми взяли приблизно 8 кг помідорів. І у нас вийшло близько 4 літрів соку.
  8. Ставимо його на вогонь і доводимо до кипіння, періодично помішуючи.Смачний домашній томатний сік на зиму: Щороку так закриваємо
  9. Кришкою краще не накривати, тому що, якщо відволіктесь, сік може втекти, як молоко. Тому що при нагріванні утворюється густа піна.
  10. Ще один важливий момент: каструлю потрібно брати з нержавіючої сталі чи алюмінієву. Головне, не використовуйте емальовану. В емальованій каструлі томатний сік пригоряє, смак соку буде зіпсований, залишиться присмак, що підгорів.Смачний домашній томатний сік на зиму: Щороку так закриваємо
  11. Наш томатний сік закипів, зменшуємо вогонь на мінімальний і кип’ятимо сік 12 хвилин, періодично помішуючи. Кипіння має бути помірним.Смачний домашній томатний сік на зиму: Щороку так закриваємо
  12. Тепер розливаємо сік по стерилізованим баночкам, накриваємо кришками та закатуємо.Смачний домашній томатний сік на зиму: Щороку так закриваємо
  13. Готові баночки перевертаємо і залишаємо до повного остигання. Рушником їх укутувати не треба.Смачний домашній томатний сік на зиму: Щороку так закриваємо

Домашній томатний сік зберігає практично всі корисні властивості помідорів і, звичайно, не зрівняється з покупним.Смачний домашній томатний сік на зиму: Щороку так закриваємо

Взимку сік можна просто пити, а можна замість помідорів додавати до різних страв.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: