Дуже смачна, гостра аджика на зиму

Сьогодні ми готуватимемо аджику на зиму. Хочу поділитися з Вами перевіреним та найкращим, на мій погляд, рецептом вареної аджики на зиму. У складі якої будуть соковиті помідори, м’ясистий солодкий і пекучий перець, запашний часник та хрумка морква.

Яскравий, апетитний, густий і ароматний соус, з оманливо ніжним смаком і пікантним смаком після смаку. У ньому все збалансовано. Набір сезонних овочів цілком доступний і продуманий, а процес приготування не викличе жодного питання. Для мене, як для любителя гострої їжі, така аджика ідеальна в усіх відношеннях.

Інгредієнти:

  • Помідори – 1400
  • Морква – 600 г
  • Перець солодкий – 600 г
  • Перець гострий – 100 г
  • Часник – 100 г
  • Цукор – 100 г
  • Сіль – 0,5 ст. л
  • Соняшникова олія – 100 мл
  • Оцет 9% – 100 мл

Вказано вагу очищених овочів. З цієї кількості інгредієнтів виходить 2,5 літра заготівлі.

Приготування:

  1. Підготуємо овочі. Промиваємо помідори під холодною водою та нарізаємо їх на кілька частин.
  2. Болгарський перець промиваємо, розрізаємо навпіл. Видаляємо плодоніжку, перегородки та насіння. Перець нарізаємо на довільні шматочки.
  3. Гострий перець промиваємо та видаляємо плодоніжку.
  4. Моркву промиваємо та очищаємо за допомогою овочечистки. Обрізаємо кінчики із двох сторін. Потім нарізаємо на довільні шматочки.
  5. Потім усі овочі пропускаємо через м’ясорубку. Для приготування цієї консервації найкраще використовувати посуд із товстим дном із нержавіючої сталі.Дуже смачна, гостра аджика на зиму
  6. Все ретельно перемішуємо. Накриваємо каструлю кришкою та ставимо її на вогонь.Дуже смачна, гостра аджика на зиму
  7. На помірному вогні доводимо овочеву суміш до кипіння. Потім вогонь зменшуємо та варимо одну годину при слабкому кипінні. У процесі не забуваємо кілька разів перемішати овочі, щоб вони не пригоріли.Дуже смачна, гостра аджика на зиму
  8. Тим часом очищаємо і промиваємо часник. Потім натираємо його на тертці з дрібним полотном.Дуже смачна, гостра аджика на зиму
  9. Далі додаємо в овочеву суміш сіль, цукор, олію та часник.
  10. Все перемішуємо. Даємо знову закипіти та варимо ще близько 10 хвилин.Дуже смачна, гостра аджика на зиму
  11. В кінці варіння додаємо оцет, перемішуємо, накриваємо кришкою каструлю і даємо покипіти буквально 1 хвилину.Дуже смачна, гостра аджика на зиму
  12. Перекладаємо готову аджику в банки та герметично закриваємо їх.Дуже смачна, гостра аджика на зиму
  13. Перевертаємо банки вгору дном і накриваємо рушником. Витримуємо так до повного остигання. Зберігати аджику бажано в темному місці, при кімнатній температурі.Дуже смачна, гостра аджика на зиму

Ось і все, на цьому наша дуже смачна аджика готова на зиму! Приємного апетиту та вдалих Вам заготовок!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: