Дуже смачна, гостра аджика на зиму
Сьогодні ми готуватимемо аджику на зиму. Хочу поділитися з Вами перевіреним та найкращим, на мій погляд, рецептом вареної аджики на зиму. У складі якої будуть соковиті помідори, м’ясистий солодкий і пекучий перець, запашний часник та хрумка морква.
Яскравий, апетитний, густий і ароматний соус, з оманливо ніжним смаком і пікантним смаком після смаку. У ньому все збалансовано. Набір сезонних овочів цілком доступний і продуманий, а процес приготування не викличе жодного питання. Для мене, як для любителя гострої їжі, така аджика ідеальна в усіх відношеннях.
Інгредієнти:
- Помідори – 1400
- Морква – 600 г
- Перець солодкий – 600 г
- Перець гострий – 100 г
- Часник – 100 г
- Цукор – 100 г
- Сіль – 0,5 ст. л
- Соняшникова олія – 100 мл
- Оцет 9% – 100 мл
Вказано вагу очищених овочів. З цієї кількості інгредієнтів виходить 2,5 літра заготівлі.
Приготування:
- Підготуємо овочі. Промиваємо помідори під холодною водою та нарізаємо їх на кілька частин.
- Болгарський перець промиваємо, розрізаємо навпіл. Видаляємо плодоніжку, перегородки та насіння. Перець нарізаємо на довільні шматочки.
- Гострий перець промиваємо та видаляємо плодоніжку.
- Моркву промиваємо та очищаємо за допомогою овочечистки. Обрізаємо кінчики із двох сторін. Потім нарізаємо на довільні шматочки.
- Потім усі овочі пропускаємо через м’ясорубку. Для приготування цієї консервації найкраще використовувати посуд із товстим дном із нержавіючої сталі.
- Все ретельно перемішуємо. Накриваємо каструлю кришкою та ставимо її на вогонь.
- На помірному вогні доводимо овочеву суміш до кипіння. Потім вогонь зменшуємо та варимо одну годину при слабкому кипінні. У процесі не забуваємо кілька разів перемішати овочі, щоб вони не пригоріли.
- Тим часом очищаємо і промиваємо часник. Потім натираємо його на тертці з дрібним полотном.
- Далі додаємо в овочеву суміш сіль, цукор, олію та часник.
- Все перемішуємо. Даємо знову закипіти та варимо ще близько 10 хвилин.
- В кінці варіння додаємо оцет, перемішуємо, накриваємо кришкою каструлю і даємо покипіти буквально 1 хвилину.
- Перекладаємо готову аджику в банки та герметично закриваємо їх.
- Перевертаємо банки вгору дном і накриваємо рушником. Витримуємо так до повного остигання. Зберігати аджику бажано в темному місці, при кімнатній температурі.
Ось і все, на цьому наша дуже смачна аджика готова на зиму! Приємного апетиту та вдалих Вам заготовок!