В’ялені сливи на зиму з часником та спеціями: рецепт простий, а виходить справжній делікатес

Готую в’ялені сливи на зиму з часником та спеціями! Оригінальна закуска чи гарнір до м’яса!

Такі сливи справжній делікатес! Щороку я намагаюся заготовити хоча б 3-4 баночки. На святковому столі ця закуска завжди з’їдається однією з перших! Сливи виходять ароматні, насичені пряними спеціями і справді неймовірно смачні!

В'ялені сливи на зиму з часником та спеціями: рецепт простий, а виходить справжній делікатес

Нам знадобиться на 2 баночки по 0,5 л.:

  • Сливи – 3 кг.
  • Сіль – кілька дрібок
  • Цукор – кілька дрібок
  • Часник – 8 зубчиків
  • Гострий перець чилі – 2 стручки
  • Соняшникова олія – 1 л.

Спеції:

  • Сушений базилік – 1 ч.л.
  • Орегано – 1 ч.л.
  • Розмарин – 0,5 ч.л.
  • Коріандр – 0,5 ч.л.
  • Кардамон – 1/4 ч.л.
  • Кориця – 1/4 ч.л.

У кожну банку:

  • Сіль – 0,5 ч.л.
  • Цукор – 2 ст.л.
  • Яблучний оцет 6% – 1 ст.л.

Приготування:

  1. Зливу ріжемо навпіл, прибираємо кісточку і викладаємо на решітку дегідратора. Злегка присипаємо сіллю, цукром і сушимо при температурі 70 градусів рівно добу (все залежить від сушарки).В'ялені сливи на зиму з часником та спеціями: рецепт простий, а виходить справжній делікатесМожна зав’ялити і в духовці, головна умова – дотримання температури та постійний контроль, щоб не перетримати сливу.В'ялені сливи на зиму з часником та спеціями: рецепт простий, а виходить справжній делікатес
  2. Готові сливи повинні вийти м’якими, еластичними, не мокрими, та й не пересушеними.В'ялені сливи на зиму з часником та спеціями: рецепт простий, а виходить справжній делікатес
  3. Змішуємо спеції: сушений базилік, орегано, розмарин, мелений коріандр, кардамон та корицю.В'ялені сливи на зиму з часником та спеціями: рецепт простий, а виходить справжній делікатес
  4. У чисті банки укладаємо шарами сливу, пластини часнику, кільця гострого перцю та спеції. Таким чином, заповнюємо банки до самого верху. Укладаємо максимально щільно.В'ялені сливи на зиму з часником та спеціями: рецепт простий, а виходить справжній делікатес
  5. Зверху, у кожну баночку, всипаємо цукор, сіль і вливаємо яблучний оцет. У сотейнику розігріваємо олію до “перших бульбашок”.В'ялені сливи на зиму з часником та спеціями: рецепт простий, а виходить справжній делікатес
    В'ялені сливи на зиму з часником та спеціями: рецепт простий, а виходить справжній делікатес
  6. Заливаємо банки гарячою олією, закручуємо кришками, злегка трясемо до розчинення цукру та солі (2-3 хвилини).В'ялені сливи на зиму з часником та спеціями: рецепт простий, а виходить справжній делікатес
  7. Залишаємо банки до повного остигання, а потім забираємо на зберігання в холодильник або льох. Зберігаємо тільки в холоді!В'ялені сливи на зиму з часником та спеціями: рецепт простий, а виходить справжній делікатес

Якщо не робили, то обов’язково спробуйте! Чудово підходить до запеченого або смаженого м’яса, просто, як закуска, або на свіжу гріночку з м’яким сиром! Саме на бутерброди у нас і з’їдається більша частина таких слив. Так смачно, що часом не зупинитися, доки все не з’їж!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: