Більше не чекаю, коли підійде дріжджове тісто. Знайшла рецепт “швидкозрілого” тіста для пиріжків
3 Вересня, 2022
І пиріжки виходять “як пух”! Тісто замішується за 5 хвилин, пиріжки виходять дуже смачні, повітряні та м’які. Не бачу сенсу чекати, коли дріжджове тісто підійде.
Рецепт цікавий тим, що тут мінімум інгредієнтів, ані яйця, ані кефір не знадобляться.
Інгредієнти:
- дріжджі – 1 пакетик (11 гр)
- борошно – 700-750 гр
- сіль – 1 чайна ложка
- цукор – 1 столова ложка
- олія соняшникова – 3 столові ложки
- вода тепла для розчинення дріжджів – 1 склянка (250 мл)
- кип’яток для “заварювання” тіста – 1 склянка (250 мл)
- начинка для пиріжків будь-яка
Приготування:
- Спочатку рекомендую підготувати начинку, тому що тісто швидко замішується і його потрібно відразу ж використовувати.
У мене сьогодні пиріжки із зеленою цибулею та яйцем - Яйця нарізаємо кубиком, додаємо зелену цибулю, сіль за смаком і трохи розтопленого вершкового масла – начинка буде соковитішою та смачнішою.
- А тепер тісто для пиріжків. У мисці змішуємо теплу воду та пакетик сухих швидкорозчинних дріжджів.
- Додаємо сіль, цукор, олію і розмішуємо віночком, щоб дріжджі повністю розчинилися.
- Тепер беремо відповідний посуд, насипаємо борошно гіркою, робимо поглиблення і виливаємо дріжджову суміш. Перемішуємо трохи ложкою і додаємо кип’яток.
- Замішуємо тісто. Воно виходить дуже м’яке, піддатливе, легко розкачується і не стискується.
- Відразу ліпимо пиріжки і смажимо на сковороді.
ПРИМІТКА: універсальне тісто. Воно відмінно підходить для смажених пиріжків та випічки в духовці. Також із залишків тіста чоловік посмажив хмиз – вийшло теж дуже смачно! Смачного!
Джерело:
zhyttia.com.ua