У сезон сливи готую на зиму найсмачніший соус до м’яса, риби та овочів: грузинський ткемалі

Грузинський соус ткемалі виходить дуже смачний, пікантний та ароматний! Цей сливовий соус ідеально підходить до будь-якого виду м’яса та риби. Пропоную приготувати грузинський соус самостійно, а не купувати у магазині – це дуже просто та недорого!

Інгредієнти:

  • Слива кисла (або алича) – 1800 г.
  • Сіль – 1 ст.л.
  • Цукор – 120 г.
  • Часник – 1 головку.
  • Кінза свіжа – 1 пучок (80 г.)
  • Кріп – 1 пучок (100 г.)
  • Петрушка – 1 пучок (100 г)
  • Гіркий перець – 1-2 шт.
  • Листя м’яти – 15 г.
  • Базилік (листя) – 15 г.
  • Хмелі – сунелі – 1 ст.л.
  • Сушений базилік – 1 ст.л.
  • Коріандр – 1 ч.л.

Вихід: 1700 мл.

Приготування:

  1. Кислу сливу (замість неї можна використовувати кислу аличу) добре промити під проточною водою. Кладемо в каструлю і додаємо 100мл. води. Ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Варимо сливу до м’якості. Готову сливу остудити.
  2. Остиглу сливу перетираємо через сито.
  3. Проціджену сливу ставимо на невеликий вогонь.
  4. Часник, кінзу, гострий перець (насіння видалити) добре подрібнити у блендері. Потім, подрібнюємо через блендер кріп, петрушку, базилік та м’яту.
  5. Коли слива закипить, додаємо сіль, цукор (кількість залежить від кислоти сливи). Коли цукор і сіль розчиняться, додаємо подрібнену зелень та спеції. Перемішуємо та варимо хвилин 5-7.
  6. Розливаємо у стерилізовані баночки, закручуємо стерилізованими кришками.

Готово! Приємного для всіх апетиту!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: