Розкішний соус, який я закриваю на зиму. Смачніший за будь-який кетчуп

11 Вересня, 2022

Найбільший пік сезону помідорів. Вже заготовлено та закручено десятки банок, а помідорів на городі ще багато!
Куди подіти, що ще закрутити?
І ось я хочу запропонувати дуже цікавий та смачний варіант. Цьому рецепту, напевно, років сто, якщо не більше.
До м’яса, курки, риби, для спагеті та макаронів, до картоплі – хоч вареної, запеченої, смаженої. Загалом до будь-якої страви.
Інгредієнти:
- Помідори – 3 кг;
- Яблука (краще кислі сорти) – 500 грам;
- Цибуля ріпчаста – 500 грам;
- Гострий перець – 1 штука або 1 чайна ложка без гірки;
- Сіль – 1,5 столові ложки;
- Цукор – 1 склянка;
- 9% оцет – 3 ложки столові.
Приготування:
- Нарізати помідори, перекласти в каструлю. Після того як закиплять, потрібно зняти пінку.
- Додати нарізану цибулю, гострий перець, очищений від насіння, і терті на тертці яблука. Чистити яблука від шкірки не обов’язково, просто видалити серцевину.
- І варити поки цибуля не стане цибуля м’якою і прозорою.
- Варити на слабкому вогні, кришкою краще не накривати. Іноді соус потрібно перемішувати.
- Варити потрібно до потрібної густоти, на це потрібно близько години. Все залежить від сорту помідорів. Додатково соус можна перебити занурюваним блендером і перетерти через сито, якщо не любите часточки.
- За 5 хвилин до закінчення варіння додати сіль, цукор, гострий перець (якщо мелений).
- За хвилину до кінця приготування додати оцет. Перемішати.
- Розлити у стерилізовані банки, закатати.
З цієї кількості продуктів виходить 6 півлітрових банок чудово смачного соусу.
За бажання можна додати терту моркву, свіжу зелень, прованські трави.
Смачного! Готуйте із задоволенням!
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.
Джерело:
zhyttia.com.ua