Розкішний соус, який я закриваю на зиму. Смачніший за будь-який кетчуп

Найбільший пік сезону помідорів. Вже заготовлено та закручено десятки банок, а помідорів на городі ще багато!

Куди подіти, що ще закрутити?

І ось я хочу запропонувати дуже цікавий та смачний варіант. Цьому рецепту, напевно, років сто, якщо не більше.

До м’яса, курки, риби, для спагеті та макаронів, до картоплі – хоч вареної, запеченої, смаженої. Загалом до будь-якої страви.

Інгредієнти:

  • Помідори – 3 кг;
  • Яблука (краще кислі сорти) – 500 грам;
  • Цибуля ріпчаста – 500 грам;
  • Гострий перець – 1 штука або 1 чайна ложка без гірки;
  • Сіль – 1,5 столові ложки;
  • Цукор – 1 склянка;
  • 9% оцет – 3 ложки столові.

Приготування:

  1. Нарізати помідори, перекласти в каструлю. Після того як закиплять, потрібно зняти пінку.
  2. Додати нарізану цибулю, гострий перець, очищений від насіння, і терті на тертці яблука. Чистити яблука від шкірки не обов’язково, просто видалити серцевину.
  3. І варити поки цибуля не стане цибуля м’якою і прозорою.
  4. Варити на слабкому вогні, кришкою краще не накривати. Іноді соус потрібно перемішувати.Розкішний соус, який я закриваю на зиму. Смачніший за будь-який кетчуп
  5. Варити потрібно до потрібної густоти, на це потрібно близько години. Все залежить від сорту помідорів. Додатково соус можна перебити занурюваним блендером і перетерти через сито, якщо не любите часточки.
  6. За 5 хвилин до закінчення варіння додати сіль, цукор, гострий перець (якщо мелений).
  7. За хвилину до кінця приготування додати оцет. Перемішати.
  8. Розлити у стерилізовані банки, закатати.

З цієї кількості продуктів виходить 6 півлітрових банок чудово смачного соусу.Розкішний соус, який я закриваю на зиму. Смачніший за будь-який кетчуп

За бажання можна додати терту моркву, свіжу зелень, прованські трави.

Смачного! Готуйте із задоволенням!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: