Моя улюблена закуска з баклажанів на зиму: щороку так закриваємо

Сьогодні хочу з Вами поділитись рецептом смачних баклажанів на зиму. На даний момент, це мій улюблений рецепт заготівлі з баклажанів.

Нам знадобиться (на 4 банки по 0,5 літра):

  • Баклажани – 2 кг
  • Сіль – 2 столові ложки з гіркою
  • Соняшникова олія – для смаження

Соус/Заправка (вихід = 1 літр):

  • Болгарський перець – 6 штук
  • Часник – 3 головки
  • Помідори середні – 4 штуки
  • Гострий перець – 1 стручок
  • Цукор – 2 столові ложки з гіркою (або за смаком)
  • Оцет 9% – 80 грам

Приготування:

  1. Я взяла 2 кг баклажанів. Їх потрібно вимити і нарізати кружечками завтовшки приблизно 0,5 см.Моя улюблена закуска з баклажанів на зиму: щороку так закриваємо
  2. Перекладаємо баклажани в ємність і пересипаємо сіллю. Потрібно 2 столові ложки солі з гіркою.Моя улюблена закуска з баклажанів на зиму: щороку так закриваємо
  3. Все, перемішуємо і залишаємо на 20 хвилин, щоб з баклажанів вийшла вся гіркота.
  4. Тим часом підготуємо овочі для соусу. Їх ми пропускатимемо через м’ясорубку, тому я, таким чином, ще нарізала овочі.Моя улюблена закуска з баклажанів на зиму: щороку так закриваємо
  5. Закладати все в м’ясорубку можна в будь-якому порядку, я просто чергувала овочі.Моя улюблена закуска з баклажанів на зиму: щороку так закриваємо
  6. На виході у мене вийшло приблизно 1 літр овочевої маси.
  7. Тим часом баклажани постояли, їх час промивати водою.Моя улюблена закуска з баклажанів на зиму: щороку так закриваємо
  8. Заливаємо і добре промиваємо. Обов’язково баклажани потрібно віджати, тому що вони дуже швидко вбирають воду.
  9. Тепер розігріваємо на сковороді невелику кількість олії.Моя улюблена закуска з баклажанів на зиму: щороку так закриваємо
  10. І обсмажуємо кружечки баклажанів із двох сторін до золотистого кольору.Моя улюблена закуска з баклажанів на зиму: щороку так закриваємо
  11. Процес цей, звичайно, тривалий, але результат того вартий. Краще смажити відразу на двох сковорідках.
  12. Тепер овочеву суміш ставимо на вогонь, додаємо 2 столові ложки цукру з гіркою і все доводимо до кипіння.Моя улюблена закуска з баклажанів на зиму: щороку так закриваємо
  13. Після того, як маса добре закипить, тобто закипить не тільки по краях, але і по центру сотейника, наливаємо 80 г 9% оцту. Все перемішуємо та вимикаємо вогонь.Моя улюблена закуска з баклажанів на зиму: щороку так закриваємо
  14. Соус для баклажанів готовий.Моя улюблена закуска з баклажанів на зиму: щороку так закриваємо
  15. Далі обсмажені кружечки баклажанів обмочуємо з двох боків у соусі і щільно укладаємо в вимиті баночки.Моя улюблена закуска з баклажанів на зиму: щороку так закриваємо
  16. Я взяла 0,5-літрові. Стерилізувати їх не потрібно і кришки кип’ятити також не потрібно.Моя улюблена закуска з баклажанів на зиму: щороку так закриваємо
  17. Найоптимальніше, це спочатку приготувати соус, а потім смажити баклажани і відразу їх укладати в банки.
  18. Усього з 2 кг баклажанів у мене вийшло 4 баночки.Моя улюблена закуска з баклажанів на зиму: щороку так закриваємо
  19. Тепер їх потрібно простерилізувати, для цього ставимо банки у каструлю з водою.
  20. Води в каструлі має бути приблизно до плечі банки. Доводимо воду до кипіння на середньому вогні.Моя улюблена закуска з баклажанів на зиму: щороку так закриваємо
  21. Важливий момент: на дно каструлі обов’язково потрібно постелити кухонний рушник, щоб банки не луснули під час стерилізації.
  22. Але якщо каструля з подвійним дном, як у мене, то робити це не обов’язково.Моя улюблена закуска з баклажанів на зиму: щороку так закриваємо
  23. Після закипання води в каструлі, 0,5-літрові банки стерилізуються на повільному вогні при невеликому кипінні 15 хвилин.
  24. Через вказаний час вимикаємо вогонь, витягуємо банки та закатуємо.Моя улюблена закуска з баклажанів на зиму: щороку так закриваємо
  25. Готові баночки перевертаємо та залишаємо до повного охолодження. Рушником їх укутувати не треба.Моя улюблена закуска з баклажанів на зиму: щороку так закриваємо

Взимку мені найбільше подобається така закуска під смажену картоплю. А як ви заготовляєте баклажани на зиму? Який Ваш улюблений рецепт? Поділіться зі мною в коментарях.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: