Ще один перевірений сімейний рецепт смачного салату на зиму
19 Вересня, 2022

Сьогодні хочу з Вами поділитись ще одним рецептом смачного салату на зиму, який ми закриваємо щороку.
Нам знадобиться (на 4-5 банок об’ємом 0,5 літра):
- Цибуля ріпчаста – 300 грам
- Помідори – 500 грам
- Болгарський перець – 1,3 кг
- Морква – 500 грам
- Петрушка – 1 пучок
- Сіль – 2-3 чайні ложки
- Цукор – 1-2 столові ложки
- Оцет 5% – 2 столові ложки
- Запашний перець – 1-2 горошини
- Чорний перець – 10 горошин
- Лавровий лист – 2 штуки
- 5% оцет = 1 столова ложка 9% оцту + 1 столова ложка води
Приготування:
- Нам знадобиться 1 кг 300 г болгарського перцю. Його потрібно вимити та очистити від насіння та плодоніжок.
- Тепер ділимо перці на половинки та нарізаємо такою соломкою:

- Далі беремо 300 г цибулі. Його потрібно очистити та нарізати півкільцями. Якщо Ви не любите довгу цибулю, наріжте її дрібніше.

- Пучок петрушки теж потрібно дрібно посікти.

- Ще нам знадобиться 0,5 кг помідорів. Їх потрібно пропустити через м’ясорубку, щоби вийшов томат.

- Крім того, 0,5 кг моркви потрібно очистити, вимити та натерти довгою соломкою. Для цього я використовую терку для моркви по-корейськи. Ще можна скористатися овочечисткою.

- Тепер розігріваємо на сковороді невелику кількість олії. Висипаємо цибулю і обсмажуємо її до золотистого кольору.

- Далі в каструлю виливаємо томат, висипаємо нарізаний болгарський перець, моркву соломкою, петрушку, обсмажену цибулю.

- І відразу додаємо спеції: запашний перець, чорний перець, лавровий лист, сіль, цукор і 5% оцет.
- Щоб з 9% оцту отримати 5%, потрібно на 1 столову ложку 9% оцту додати 1 столову ложку води.

- Все перемішуємо, накриваємо кришкою та доводимо до кипіння.

- Тушим салат 25 хвилин, періодично помішуючи.
- Ця кількість інгредієнтів у мене помістилася в 5-літрову каструлю.
- Хвилин за 5 до готовності спробуйте салат на сіль та цукор. Якщо чогось недостатньо, додайте ще. Я додала цукор.

- Тепер розливаємо по баночках та накриваємо кришками. Салат потрібно ще простерилізувати.

- Для цього нагріваємо у каструлі трохи води до теплого стану.
- Потім ставимо банки, доводимо до кипіння і таким чином стерилізуємо 0,5-літрові баночки 15 хвилин.
- Через вказаний час вимикаємо вогонь, витягуємо банки та закатуємо.

- Готові баночки перевертаємо і залишаємо до повного остигання. Рушником їх укутувати не треба.
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.
Джерело:
zhyttia.com.ua













