У мене яблука ніколи не пропадають: показую, як готую з ними коржі на сніданок
22 Вересня, 2022
Ще раз переконалася, що чим простіше, тим смачніше. Зараз коли сезон домашніх яблук ще не закінчився, у мене в хід ідуть навіть дрібні яблучка, нічого не пропадає. Сьогодні хочу показати, як витративши зовсім небагато часу готую смачні коржики з ними.
Інгредієнти:
- Яблука (очищені) 200-300 г
- Кефір 300 г
- Яйце 1 шт.
- Сіль (дрібка)
- Цукор 1 ст. л. (+/-) за смаком
- Кориця 0,5 ч. л.
- Харчова сода 0,5 ч. л.
- Соняшникова олія 1-2 ст. л.
- Борошно 200 г
Приготування:
- Якщо у вас яблука великі, шкірку можна видалити і натерти їх на великій тертці, відразу в миску, в якій готуватимете тісто.
- У мене яблучка невеликі, нарізаю їх у блендер і подрібнюю, бо натирати їх дуже незручно.
- У миску до яблук додати яйце, дрібку солі.
- Цукор, я додаю 1 десертну ложку, якщо плануєте подавати готові коржики з солодкими добавками, цукор можна зовсім виключити.
- Тепер, за бажанням, додаємо корицю, я додаю 0,5 ч. л., якщо любите корицю, можна додати 1 ч. л.
- Влити кефір кімнатної температури, перемішати.
- Просіяти половину борошна і додати соду, прямо в борошно, не в кефір, перемішати.
- Просіяти борошно, що залишилося.
- Тісто має вийти як на оладки, воно “ліниво сповзає” з ложки, з лопатки.
- Додаємо олію, ще раз перемішуємо і тісто готове.
- Сковороду нагріти з додаванням невеликої кількості олії.
- Смажити можна у формі оладок, теж все вийде.
- Для мене швидше та зручніше приготувати у формі коржиків, готую відразу на 2-х сковородах (це не обов’язково) виходить дуже швидко.
- Готувати під кришкою на середньому вогні 3 хвилини.
- Перевернути.
- І готувати вже без кришки ще три хвилини. Викладаю на тарілку.
Подавати можна зі сметаною, з медом, як любите.
Ще, я вважаю, ці коржики можна прошарувати кремом, будь-яким, за смаком, вийде домашній тортик до чаю.
Варіантів, як завжди, багато. Приготуйте, спробуйте, а якщо Ви теж так готуєте, я буду рада, що нагадала про рецепт.
Я свої коржі подаю з домашнім, свіжим медом, дуже смачно. Приємного чаювання.
Джерело:
zhyttia.com.ua