Цей суп мене приємно здивував! Курячий суп із сирними кульками
22 Вересня, 2022
Легкий, але із дуже насиченим смаком курячий суп з сирними кульками. Сподобається багатьом дорослим та дітям.
Інгредієнти:
- Курка 1,2 кг
- Картопля 450 гр (5 шт)
- Морква 2 шт
- Цибуля ріпчаста 2 шт
- Олія соняшникова 45 мл
- Сіль за смаком
- Перець чорний горошком 10 шт
- Перець запашний горошком 5 шт
- Лавровий лист 2 шт
- Вода 3 л
Для сирних кульок:
- Сир твердий 150 гр
- Борошно 120 гр
- Масло вершкове 50 гр
- Яйце 1 шт
- Петрушка свіжа 15 гр
- Сіль за смаком
Приготування:
- З курки знімаю шкіру, мию і ставлю варитись.
- Як закипить, знімаю піну, додаю моркву, цибулю, лавровий лист, перець горошком і трохи запашного. Варити на повільному вогні близько 1 години.
- На дрібній тертці натираю сир та дрібно нарізаю петрушку. З’єдную в окремій мисці розм’якшене вершкове масло, борошно, сир, яйце, петрушку, сіль. Замішуємо м’яке тісто. Тісто накриваю плівкою та ставлю в холодильник на 30 хвилин.
- Моркву натираю на великій тертці, а цибулю дрібно нарізаю. Потім пасерую овочі на олії.
- Картоплю нарізаю на кубики. За годину виймаю м’ясо, проціджую бульйон і опускаю картоплю. Варю приблизно хвилин 10. М’ясо остуджую, відокремлюю від кістки і кладу назад у каструлю.
- Далі дістаю із холодильника тісто. Формую невеликі кульки.
- Після картоплі в каструлю викладаю засмажку, чекаю колись закипить і слідом викладаю сирні кульки.
- Підсолюю. Варю ще 10 хвилин. Потім додаю зелень та вимикаю вогонь.
- Даю йому настоятися хвилин п’ять і супчик готовий. Можна спробувати.
Цей суп дуже смачний як зі сметаною, так і без неї. Мені дуже подобатися до нього подавати підсмажені на вершковому маслі грінки із французького багету.
Джерело:
zhyttia.com.ua
Позначки