Рецепт запечених баклажанів: всього 3 інгредієнти

Запечені в духовці баклажани з сиром і часником – це просто, швидко і дуже смачно.

Інгредієнти:

  • баклажани, 2 шт
  • сир твердий, 100 г
  • часник, 1 зуб. або  за смаком
  • сметана чи майонез, 2 ст.л
  • сіль, перець, ароматні трави та зелень

Приготування:

  1. Баклажани беріть великі та наріжте скибочками, але не зовсім тонко.
  2. Солимо їх та залишаємо на 10 хвилин.
  3. Сир беріть за смаком , натираємо на великій тертці.
  4. Змішуємо сметану або майонез із тертим часником, спеціями, сіллю за смаком, запашними травами.
  5. Баклажани промиваємо чистою водою, протираємо паперовими рушниками, щоб забрати зайву вологу.
  6. Викладаємо баклажани на лист, змащений олією.
  7. Змащуємо соусом із часником та посипаємо їх сиром.
  8. Запікаємо 10-15 хвилин при температурі 200 градусів.З'їдаються, як насіння і смачніше за м'ясо. Рецепт з баклажанів: всього 3 інгредієнти

Для подачі ви можете скрутити рулетиками і викласти красиво на тарілку.З'їдаються, як насіння і смачніше за м'ясо. Рецепт з баклажанів: всього 3 інгредієнти

Щоб така закуска вийшла ще оригінальнішою, я іноді на змащені соусом баклажани кладу заздалегідь обсмажені скибочки печериць, а потім сир – це дуже смачно. Як варіант – м’ясний фарш, скибочки шинки, грудинка, відварене куряче м’ясо і т.д. Баклажани гарні тим, що вони мають  нейтральний смак і тому вони поєднуються з великою кількістю продуктів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: