Смачний і бюджетний салат з баклажанів

Такий салат можна по праву назвати королівським, хоча ті продукти, які потрібні для його створення, звичайнісінькі та бюджетні.

Інгредієнти:

  • баклажани, 2 шт
  • олія соняшникова
  • яйця варені, 3 шт
  • цибуля, 1 шт
  • кріп
  • перець, сіль
  • майонез

Для маринування цибулі необхідно:

  • окріп, 100 мл
  • оцет за смаком, 3 ст.л
  • сіль, 0.5 ч. л
  • цукор 1 ст.л

Для домашнього майонезу візьміть:

  • яйце, 1 шт
  • сіль; дрібка
  • цукор, 0,5 ч.л
  • гірчиця за смаком, 1 ч. л
  • оцет чи лимонний сік, 1 ст.л
  • олія соняшникова рафінована, 200 мл

Приготування:

  1. Змішуємо всі інгредієнти для майонезу та перебиваємо масу занурювальним блендером до потрібної густоти, відправляємо в холодильник.
  2. Цибулю ріжемо тонкими півкільцями і змішуємо з усіма інгредієнтами для маринування, залишаємо на столі і періодично перемішуємо.
  3. Якщо у вас старий сорт баклажан, ріжемо їх соломкою, солимо і залишаємо на 10 хвилин, потім промиваємо. Але сьогодні такі сорти зустрічаються рідко, тому цей етап можна пропустити, а просто нарізати брусочками овочі.
  4. Окроплюємо баклажани олією і обсмажуємо на сковороді до готовності та рум’яності, солимо і перчимо.Не встигаю подавати на стіл баклажани як рідні просять добавки. Ну дуже смачний
  5. Можна запекти у духовці баклажани.
  6. Яйця ріжемо шматочками, зелень дрібно січемо. Цибулю віджимаємо від маринаду.
  7. Змішуємо всі продукти і заправляємо домашнім майонезом або звичайним соусом.Не встигаю подавати на стіл баклажани як рідні просять добавки. Ну дуже смачний

Салат відразу подаємо на стіл, але хочу відзначити, що наступного дня він буде ще смачнішим, ароматнішим, тому що настоїться і всі інгредієнти добре промаринуються.Не встигаю подавати на стіл баклажани як рідні просять добавки. Ну дуже смачний

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: