Готую тісто, на кефірі та газованій воді без яєць і дріжджів потім смажу пиріжки

Готую дуже смачне тісто на кисломолочній основі без яєць. Виходить воно завжди вдале. Випічка на такому тісті навіть наступного дня залишається м’якою та ніжною. Начинка може бути будь-якою.

Інгредієнти:

  • 1 кг борошна
  • 500 мл. кефіру
  • 200 г сметани
  • 50 мл. соняшникової олії
  • 80 мл. мінеральної води з газом
  • Харчова сода 1 ч. л.
  • 1 ч. л. солі
  • 2 ч. л. цукру

Начинка:

  • Фарш (у мене свинина) 700 г
  • Цибуля ріпчаста 2 шт.
  • Сіль та чорний перець (за смаком)

Приготування:

  1. Кефір для рецепту попередньо підігріваю в мікрохвильовій печі до теплого стану. Додаю сметану бажано кімнатної температури. Сметану додаю завжди, з нею виходять пиріжки ще ніжніші.Готую тісто, на кефірі та газованій воді без яєць і дріжджів потім смажу пиріжки
  2. Додаю сіль.Готую тісто, на кефірі та газованій воді без яєць і дріжджів потім смажу пиріжки
  3. Цукор. Навіть у пиріжки із солоною начинкою цукор у тісто додаю обов’язково.Готую тісто, на кефірі та газованій воді без яєць і дріжджів потім смажу пиріжки
  4. Вливаю олію.Готую тісто, на кефірі та газованій воді без яєць і дріжджів потім смажу пиріжки
  5. Вливаю газовану мінеральну воду і перемішую.Готую тісто, на кефірі та газованій воді без яєць і дріжджів потім смажу пиріжки
  6. Просіюю половину борошна, для цієї кількості інгредієнтів борошна потрібно приблизно 1 кг.Готую тісто, на кефірі та газованій воді без яєць і дріжджів потім смажу пиріжки
  7. У борошно додаю 1 ч. л. харчової соди та перемішую.Готую тісто, на кефірі та газованій воді без яєць і дріжджів потім смажу пиріжки
  8. Додаю ще частину борошна, перемішую.
  9. Далі вимішую тісто на столі, з додаванням борошна, що залишилося, тісто повинно залишатися злегка липким, не забивайте його борошном.Готую тісто, на кефірі та газованій воді без яєць і дріжджів потім смажу пиріжки
  10. Додаю 1 ст. л. соняшникової олії, ще раз тісто обминаю.
  11. Накриваю харчовою плівкою та даю відпочити 15 хвилин.
    Вихід тіста: 1,7 кг.
  12. Начинка у мене м’ясна, у фарш додаю лише цибулю, сіль та перець перемішую.Готую тісто, на кефірі та газованій воді без яєць і дріжджів потім смажу пиріжки
  13. Начинку можна використовувати будь-яку, яку Ви бажаєте.
  14. Тісто, що відпочило, ділю на 28 частин по 65 г, працюю без борошна, тільки трохи змащую робочу поверхню олією.Готую тісто, на кефірі та газованій воді без яєць і дріжджів потім смажу пиріжки
  15. Формувати можна пиріжки по-різному, мені сьогодні захотілося приготувати у формі біляшів.
  16. Добре розтягую тісто в корж руками, в центр кладу начинку.
  17. Збираю тісто в мішечок.Готую тісто, на кефірі та газованій воді без яєць і дріжджів потім смажу пиріжки
  18. Перевертаю і ще трохи приминаю, роблячи заготовку більш плоскою.Готую тісто, на кефірі та газованій воді без яєць і дріжджів потім смажу пиріжки
  19. Смажу пиріжки, на вогні нижче середнього по 5-6 хвилин з кожного боку. Орієнтуйтеся по своїй плиті та сковороді.Готую тісто, на кефірі та газованій воді без яєць і дріжджів потім смажу пиріжки
  20. Готові пиріжки викладаю на паперові рушники.Готую тісто, на кефірі та газованій воді без яєць і дріжджів потім смажу пиріжки
  21. Відразу після випікання пиріжки з хрусткою скоринкою.

І вже буквально через 3 хвилини вони стають дуже м’якими. Завжди виходить смачно.Готую тісто, на кефірі та газованій воді без яєць і дріжджів потім смажу пиріжки

Тісто готується швидко, рекомендую приготувати. Якщо Ви теж так готуєте, буду рада, що нагадала про рецепт. Приємного чаювання.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: