Цьому рецепту квашеної капусти вже багато десятків років. Так готувала моя бабуся та мама

Це найкращий рецепт засолювання капусти, без перебільшення. Капуста виходить соковита, смачна та хрумка. Ви не витратите на її приготування багато часу, а результат вас потішить.

Готую вже багато років капусту за цим рецептом, пропоную вам спробувати засолити капусту в такий спосіб.

Я впевнена, що цей рецепт збережеться у ваших кулінарних книгах.

Нам знадобиться на 3 х літрову банку:

  • 2 кг капусти (сорт білокачанний)
  • 2 середніх моркви
  • 2,5 ст. л. солі
  • 2 ст. л. цукру
  • вода

Приготування:

  1. Насамперед для цього рецепту потрібно вибрати правильну капусту.
  2. Не беріть качан, який важить менше ніж 1 кг. Невеликі за вагою екземпляри не підійдуть, оскільки не встигли накопичити вітамінів та мікроелементів, без яких гарного бродіння, а отже смачної квашеної капусти не вийде.
  3. Ідеальна для квашення капуста має бути важка за вагою та щільна. Тоді вона дасть багато смачного соку. Капусту шаткую. Це можна зробити звичайним ножем або спеціальним пристосуванням для шатківниці.Цьому рецепту квашеної капусти вже багато десятків років. Так готувала моя бабуся та мама
  4. Моркву натираю на великій тертці. Перемішую разом із капустою, додаю сіль і трохи приминаю руками. Сильно тиснути не потрібно.Цьому рецепту квашеної капусти вже багато десятків років. Так готувала моя бабуся та мама
  5. Складаю, злегка утрамбовуючи капусту в 3-х літрову банку і доливаю холодною водою до горловини.Цьому рецепту квашеної капусти вже багато десятків років. Так готувала моя бабуся та мама
  6. Ставлю банку в тарілку та накриваю марлею.
  7. Залишаю при кімнатній температурі на 3 доби, періодично проколюючи капусту дерев’яною паличкою, для виходу гіркоти та газів.Цьому рецепту квашеної капусти вже багато десятків років. Так готувала моя бабуся та мама
  8. Після 3х днів квашення зливаю розсіл з капусти в ємність.Цьому рецепту квашеної капусти вже багато десятків років. Так готувала моя бабуся та мама
  9. Додаю в розсіл цукор, добре перемішати до повного розчинення цукру і виливаю розсіл з цукром назад в банку до капусти.Цьому рецепту квашеної капусти вже багато десятків років. Так готувала моя бабуся та мама
  10. Банку закриваю кришкою та ставлю в холодильник для охолодження. Через 2-3 години квашена капуста готова. Вона виходить дуже смачна та хрумка.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: