Смачні та ніжні оладки з гарбуза: ділюся простим та швидким сніданком
5 Листопада, 2022
Друзі всім привіт. У мене є великий гарбуз, і з нього я сьогодні готуватиму дуже смачні і корисні оладки.
Інгредієнти:
- гарбуз натертий на великій тертці – 2 склянки (~ 450 г.)
- борошно – 1 – 1,5 склянки
- кефір – 1 склянка
- 1 яйце
- цукор – 2 ст.л.
- сода – 1/2 ч.л.
- сіль – дрібка
- олія – для смаження
Приготування:
- Почнемо з гарбуза. Очищений гарбуз потрібно натерти на великій тертці. Натертий гарбуз перекладаємо в миску.
- В окрему ємність наливаємо склянку кефіру, додаємо сюди пів чайної ложечки соди, дрібку солі, 2 столові ложки цукру.
- Цукор додавайте за смаком, хочете посолодше – додавайте більше цукру, хочете поменше солодкого, відповідно менше.
- І розбиваємо сюди 1 яйце, трошки збиваємо віночком чи ложкою. Соду гасити не потрібно, кефір погасив за нас соду.
- Тепер додаємо сюди наш гарбуз і знову цю масу перемішуємо. Далі всипаємо склянку борошна, це приблизно 5-6 ст. ложок борошна.
- Тісто готове, якщо ви хочете, щоб ваші оладки з гарбуза вийшли пишними, значить робіть його густим, додавайте борошна стільки, щоб вийшла густа консистенція.
- На добре розігріту сковорідку наливаємо олію і столовою ложкою викладаємо тісто, формуючи оладки.
- Обсмажуємо на середньому вогні до золотистого кольору. Займає це зазвичай близько 2 хвилин. З рештою тіста проробляємо те саме.
Гарбузові оладки готові, вони просмажені та ніжні всередині. Подавати їх можна зі сметаною, медом, джемом чи варенням.
Ось такі смачні та корисні оладки у нас вийшли, так що готуйте за цим рецептом.
Смачного!
Джерело:
zhyttia.com.ua