Маринована капуста “медова”: яскрава, ароматна, супер хрумка і смачна
від Denzhyttya
29 Жовтня, 2022
Цьому рецепту маринованої капусти, як на мене, рівних немає! Один раз спробували і тепер жити не можемо без такої капустки! Подаю і як самостійну закуску, і як салат, і як доповнення до м’яса та гарнірів.
Інгредієнти:
- Капуста – 2 кг.
- Буряк – 1 кг.
- Червона цибуля – 200 г.
- Стебла селери – 200 г.
- Петрушка – 50 г.
- Кріп – 50 г.
- Кінза – 50 г.
- Гострий перець – 50-100 г (за смаком)
- Часник – 2 головки
Маринад:
- Вода – 2 л.
- Лавровий лист – 3 шт.
- Чорний перець горошком – 1 ч.л.
- Запашний перець – 1 ч.л.
- Коріандр у зернах – 1 ч.л.
- Цукор – 120 р.
- Сіль – 70 г.
- Мед – 130 г.
- Оцет 9% – 200 мл.
Приготування:
- Капусту ріжемо великим пір’ям, шириною близько 5 см., А буряк ріжемо на пластини. На дно потрібної ємності укладаємо шар буряка, а потім пір’я капусти.Качан у капусти не зрізаємо, саме за рахунок нього капуста буде тримати форму в процесі всього маринування.
- Наступним шаром укладаємо грубо нарізану зелень петрушки, кропу, кінзи та селери разом із стеблами.
- Далі закладаємо червону цибулю чверть кільцями, кільця гострого чилі та пластини часнику. Зверху укладаємо частину капусти, щоб вона повністю покривала каструлю.
- У киплячу воду відправляємо лавровий лист, чорний перець горошком, запашний перець, коріандр у зернах, сіль та цукор. Додаємо мед, перемішуємо, ставимо на вогонь, доводимо до перших бульбашок, знімаємо з вогню і вливаємо 9% оцет.
- Заливаємо капусту гарячим маринадом, встановлюємо гніть і залишаємо при кімнатній температурі рівно на три доби.
- Через три дні дістаємо, прибираємо верхній шар капусти, ретельно перемішуємо, потім повертаємо капусту, знову ставимо під гніт і залишаємо ще на три доби.
Через три дні капуста повністю готова, залишилося дістати, нарізати і подати до столу! Нарізаємо, до речі, кому як подобається. Мені до душі велика нарізка!
У цій капусті чудово абсолютно все! І колір, і аромат, і, звичайно, приголомшливий яскравий смак! А хрусткість просто зашкалює!
Буряк ні в якому разі не викидаємо, він теж дуже смачний виходить! Готову капусту зберігаємо у контейнері з маринадом у холодильнику чи на балконі. Довше, ніж на тиждень, вона у вас не затримається, це я вам точно говорю!
Джерело:
zhyttia.com.ua
Позначки