Найпростіший рецепт домашніх пряників у білковій глазурі: готувати простіше-простого, з доступних інгредієнтів, а виходять смачніше за магазинні
від Denzhyttya
17 Листопада, 2022
Неймовірно смачні, м’якенькі і пишні пряники виходять. Рецепт справді дуже простий і вартий уваги – ці пряники підкорять своїм смаком всіх хто їх спробує!
Інгредієнти:
- кефір 250 мл
- сметана 1 ст. л.
- жовток 2 шт.
- олія 50 мл
- цукор 150 гр.
- дрібка солі
- сода 1 ч. л.
- борошно 600 гр.
- білок 2 шт.
- цукрова пудра 150 гр.
Приготування:
- Змішуємо в мисці кефір, курячі яйця, цукор і олію – бажано без запаху. Додаємо сметану та всипаємо до продуктів соду, сіль.
- Перемішуємо. Гасити соду не потрібно, тому що є кефір.
- У суміш всипаємо борошно і замішуємо тісто. Спочатку мішаємо віничком і знову додаємо борошно. Коли тісто починає збиратися в грудку, я замішую його руками. В результаті воно повинно вийти щільним, але не забивайте його борошном.
- Дайте йому 30 хвилин постояти у теплому місці. Цього часу цілком достатньо, щоб воно виросло у розмірі. Пряники на кефірі виходять набагато смачнішими, ніж покупні. Та й вся домашня випічка завжди відрізняється більш насиченим приємним смаком, ніжним тістом, особливим ароматом.
- Через 30 хвилин посипаємо стіл борошном і розкачуємо пласт із тіста за допомогою качалки. Він не повинен бути надто тонким.
- Вирізаємо за допомогою форми круглі заготовки.
- Якщо у вас такої форми, як у мене немає, можна використовувати склянку з вузькою шийкою.
- Перекладаємо всі заготовки на деко з пергаментним папером. Готуємо пряники у духовці в режимі 180 градусів протягом 20 хвилин.
- Пряники виростуть в об’ємі і стануть круглішими, всередині добре пропечуться і точно не будуть сирими, а в цей час я не тільки насолоджуюся їх приємним ароматом, але й роблю глазур. Ви можете додати до неї барвники, какао, ванільний цукор.
- Для приготування глазурі збиваємо міксером курячий білок до щільної піни.
- Всипаємо в миску до збитих білків цукрову пудру. Знову перемішуємо продукти міксером.
- Така глазур буде солодкою, швидко застигає, нехай і готується досить простим способом.
- Коли глазур загусне, перекладаємо в неї пряники. Добре перемішуємо їх, щоб вони покрилися солодкою сумішшю з усіх боків. Потім залишаємо їх на столі на тарілці до повного застигання.
Пряники виходять смачними, солодкими, всередині тісто ніжне та повітряне. Десерт точно сподобається кожному, і такі пряники можна приготувати з начинками, наприклад, джемом або вареним згущеним молоком. У будь-якому випадку, домашні пряники відмінно поєднуватимуться не тільки з чаєм, але і склянкою молока або кави.
Дуже смачні домашні пряники в білковій глазурі готові! Всім рекомендую спробувати приготувати їх самостійно!
Джерело:
plyashka.com