Профітролі з ніжним кремом: тістечка із заварного тіста, вийде у кожного

Сьогодні пропоную рецепт улюблених багатьма тістечок – профітролів! Для профітролів тісто ми робитимемо заварне, щоб тістечка всередині вийшли порожнистими і ми змогли їх наповнити начинкою. Готуються вони насправді дуже легко та швидко! Обов’язково приготуйте їх, не пошкодуєте!

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Вода – 120 мл
  • Вершкове масло – 60 г
  • Борошно – 90 г
  • Яйця – 2-3 шт.
  • Цукор (ванільний цукор) – 1 ч. л.
  • Сіль – 1/4 ч. л.

Для крему:

  • Згущене молоко – 300 г
  • Вершкове масло – 150 г
  • Ванілін – щіпка (ароматизатор мигдаль – за бажанням)

Приготування:

  1. Для тіса яйця бажано дістати із холодильника заздалегідь, щоб вони стали кімнатної температури.
  2. У каструльку наливаємо воду, додаємо вершкове масло, сіль та 1 ч. л. ванільного цукру. Нагріваємо на середньому вогні, щоб масло розтопилося, і суміш почала закипати.Профітролі з ніжним кремом: тістечка із заварного тіста, вийде у кожного
  3. Як тільки суміш почне закипати, відразу додаємо все борошно і ретельно перемішуємо лопаткою. У міру вимішування тісто має зібратися в одну грудку і добре тримати форму.Профітролі з ніжним кремом: тістечка із заварного тіста, вийде у кожного
  4. Залишаємо тісто на середньому вогні до повного випаровування вологи. Як тільки на дні каструльку утворюється борошняний наліт, тісто готове, каструльку прибираємо з вогню.Профітролі з ніжним кремом: тістечка із заварного тіста, вийде у кожного
  5. Перекладаємо тісто в миску, трохи розминаємо його і залишаємо охолонути.Профітролі з ніжним кремом: тістечка із заварного тіста, вийде у кожного
  6. В окрему миску розбиваємо яйця та перемішуємо вилочкою, щоб білки та жовтки з’єдналися.Профітролі з ніжним кремом: тістечка із заварного тіста, вийде у кожного
  7. У остигле тісто (воно може бути злегка тепленьким) додаємо частину яєць і добре перемішуємо лопаткою. Спочатку тісто розповзатиметься на невеликі шматочки, але в міру вимішування тісто знову ставатиме однорідним.Профітролі з ніжним кремом: тістечка із заварного тіста, вийде у кожного
  8. Як перша частина яєць вмішалась, додаємо другу частину і ще раз перемішуємо до однорідності. Яйця краще додавати в тісто поступово, щоб стежити за його консистенцією і воно не стало занадто рідким (оскільки заварне тісто можна виправити тільки шляхом додавання такого ж заварного тіста!).Профітролі з ніжним кремом: тістечка із заварного тіста, вийде у кожного
  9. Готове тісто має стікати повільно з лопатки стрічкою, залишаючи на кінці язичок.
  10. Готове тісто перекладаємо в кондитерський мішок і відсаджуємо його на деко, застелене пергаментним папером. Якщо мішків немає, то можна викладати тісто чайною ложкою.Профітролі з ніжним кремом: тістечка із заварного тіста, вийде у кожного
    У мене виходить 20 штук.
  11. Випікаємо профітролі в духовці, розігрітій до 190 градусів приблизно 35 хвилин. Під час випікання духовку в перші 25 хвилин ні в якому разі відкривати не можна, щоб тісто не опало! Під час випікання вони добре піднімуться і підрум’яняться.
  12. Поки вони випікаються, приготуємо крем. Для крему масло і згущене молоко, повинні бути кімнатної температури, тому дістаньте їх з холодильника заздалегідь.
  13. Розм’якшене вершкове масло збиваємо міксером близько 3 хвилин до пишності. За бажанням до масла можна додати кілька крапель мигдального ароматизатора.Профітролі з ніжним кремом: тістечка із заварного тіста, вийде у кожного
  14. Тепер в масло тонким струмком додаємо згущене молоко, не припиняючи збивати міксером.Профітролі з ніжним кремом: тістечка із заварного тіста, вийде у кожного
  15. Готовий крем прибираємо в холодильник, щоб він загуснув. На це знадобиться хвилин 30.
  16. Профітролі виходять усередині порожніми та дуже легкими. Готовим профітролям даємо охолонути.Профітролі з ніжним кремом: тістечка із заварного тіста, вийде у кожного
  17. Остиглі профітролі підготуємо для заповнення кремом. Знизу профітролей робимо отвір за допомогою дерев’яної палички для суші.Профітролі з ніжним кремом: тістечка із заварного тіста, вийде у кожного
  18. Крем перекладаємо в кондитерський мішок із насадкою та заповнюємо профітролі. Можна їх просто розрізати навпіл і наповнити кремом.Профітролі з ніжним кремом: тістечка із заварного тіста, вийде у кожного
  19. Після заповнення кремом, профітролі бажано прибрати в холодильник, щоб вони охолонули, і крем став стабільнішим.

Готові профітролі за бажанням можна прикрасити цукровою пудрою або тонкою сіточкою темного шоколаду.Профітролі з ніжним кремом: тістечка із заварного тіста, вийде у кожного

Профітролі виходять просто божественними! Наливаємо чашечку чаю або кави та насолоджуємося!Профітролі з ніжним кремом: тістечка із заварного тіста, вийде у кожного

Смачного Вам!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: