Профітролі з ніжним кремом: тістечка із заварного тіста, вийде у кожного
від Denzhyttya
12 Грудня, 2022
Сьогодні пропоную рецепт улюблених багатьма тістечок – профітролів! Для профітролів тісто ми робитимемо заварне, щоб тістечка всередині вийшли порожнистими і ми змогли їх наповнити начинкою. Готуються вони насправді дуже легко та швидко! Обов’язково приготуйте їх, не пошкодуєте!
Інгредієнти:
Для тіста:
- Вода – 120 мл
- Вершкове масло – 60 г
- Борошно – 90 г
- Яйця – 2-3 шт.
- Цукор (ванільний цукор) – 1 ч. л.
- Сіль – 1/4 ч. л.
Для крему:
- Згущене молоко – 300 г
- Вершкове масло – 150 г
- Ванілін – щіпка (ароматизатор мигдаль – за бажанням)
Приготування:
- Для тіса яйця бажано дістати із холодильника заздалегідь, щоб вони стали кімнатної температури.
- У каструльку наливаємо воду, додаємо вершкове масло, сіль та 1 ч. л. ванільного цукру. Нагріваємо на середньому вогні, щоб масло розтопилося, і суміш почала закипати.
- Як тільки суміш почне закипати, відразу додаємо все борошно і ретельно перемішуємо лопаткою. У міру вимішування тісто має зібратися в одну грудку і добре тримати форму.
- Залишаємо тісто на середньому вогні до повного випаровування вологи. Як тільки на дні каструльку утворюється борошняний наліт, тісто готове, каструльку прибираємо з вогню.
- Перекладаємо тісто в миску, трохи розминаємо його і залишаємо охолонути.
- В окрему миску розбиваємо яйця та перемішуємо вилочкою, щоб білки та жовтки з’єдналися.
- У остигле тісто (воно може бути злегка тепленьким) додаємо частину яєць і добре перемішуємо лопаткою. Спочатку тісто розповзатиметься на невеликі шматочки, але в міру вимішування тісто знову ставатиме однорідним.
- Як перша частина яєць вмішалась, додаємо другу частину і ще раз перемішуємо до однорідності. Яйця краще додавати в тісто поступово, щоб стежити за його консистенцією і воно не стало занадто рідким (оскільки заварне тісто можна виправити тільки шляхом додавання такого ж заварного тіста!).
- Готове тісто має стікати повільно з лопатки стрічкою, залишаючи на кінці язичок.
- Готове тісто перекладаємо в кондитерський мішок і відсаджуємо його на деко, застелене пергаментним папером. Якщо мішків немає, то можна викладати тісто чайною ложкою.
- Випікаємо профітролі в духовці, розігрітій до 190 градусів приблизно 35 хвилин. Під час випікання духовку в перші 25 хвилин ні в якому разі відкривати не можна, щоб тісто не опало! Під час випікання вони добре піднімуться і підрум’яняться.
- Поки вони випікаються, приготуємо крем. Для крему масло і згущене молоко, повинні бути кімнатної температури, тому дістаньте їх з холодильника заздалегідь.
- Розм’якшене вершкове масло збиваємо міксером близько 3 хвилин до пишності. За бажанням до масла можна додати кілька крапель мигдального ароматизатора.
- Тепер в масло тонким струмком додаємо згущене молоко, не припиняючи збивати міксером.
- Готовий крем прибираємо в холодильник, щоб він загуснув. На це знадобиться хвилин 30.
- Профітролі виходять усередині порожніми та дуже легкими. Готовим профітролям даємо охолонути.
- Остиглі профітролі підготуємо для заповнення кремом. Знизу профітролей робимо отвір за допомогою дерев’яної палички для суші.
- Крем перекладаємо в кондитерський мішок із насадкою та заповнюємо профітролі. Можна їх просто розрізати навпіл і наповнити кремом.
- Після заповнення кремом, профітролі бажано прибрати в холодильник, щоб вони охолонули, і крем став стабільнішим.
Готові профітролі за бажанням можна прикрасити цукровою пудрою або тонкою сіточкою темного шоколаду.
Профітролі виходять просто божественними! Наливаємо чашечку чаю або кави та насолоджуємося!
Смачного Вам!
Джерело:
plyashka.com
Позначки