Готуємо дуже смачне і ніжне медове печиво із начинкою: простенька, пісна і бюджетна випічка до чаю

Сьогодні, маю ще один рецепт пісної випічки, я приготувала чарівне медове печиво із начинкою! Рецепт дуже бюджетний, у ньому немає молока, яєць та вершкового масла. При цьому печиво виходить дуже смачним і можна готувати його не тільки в піст.

Інгредієнти:

На 25-26 шт

  • Борошно ~ 320-330 г
  • Цукор 100 г
  • Олія 80 мл
  • Вода 100 мл
  • Мед 70 г
  • Ванільний цукор 8 г
  • Сода 1 ч. л. без верху
  • Сіль за смаком
  • Джем ~ 200 г

Приготування:

  1. У каструлю висипаю цукор, додаю мед, щіпку солі, ванільний цукор і виливаю воду.Готуємо дуже смачне і ніжне медове печиво із начинкою: простенька, пісна і бюджетна випічка до чаю
  2. Ставлю каструлю нагріватись, продукти треба нагріти, але не кип’ятити.
  3. Гарячу суміш перемішую до розчинення цукру та меду, висипаю соду і додаю олію без запаху. Перемішую продукти, висипаю частину борошна, що заздалегідь просіюю.
  4. Перемішую спочатку вінчиком, потім додаю залишки борошна та вимішую тісто руками. Тісто виходить приємне на дотик, м’яке та слухняне!Готуємо дуже смачне і ніжне медове печиво із начинкою: простенька, пісна і бюджетна випічка до чаю
  5. Розкачую його в пласт, товщиною приблизно 3-4 міліметри. Вирізаю формою для печива кола, діаметр форми 5,5 см.Готуємо дуже смачне і ніжне медове печиво із начинкою: простенька, пісна і бюджетна випічка до чаю
  6. Всі заготовки перекладаю на деко, у половини вирізаю серединку, використовую для цього насадку для кондитерського мішка, діаметр насадки 2 см.Готуємо дуже смачне і ніжне медове печиво із начинкою: простенька, пісна і бюджетна випічка до чаю
    Готуємо дуже смачне і ніжне медове печиво із начинкою: простенька, пісна і бюджетна випічка до чаю
  7. Ставлю печиво випікатися в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку. Час випікання 5,5-6 хвилин.Готуємо дуже смачне і ніжне медове печиво із начинкою: простенька, пісна і бюджетна випічка до чаю
  8. Відразу після випічки, печиво дуже м’яке, треба почекати, поки воно охолоне. Дуже важливо печиво не пересушити!Готуємо дуже смачне і ніжне медове печиво із начинкою: простенька, пісна і бюджетна випічка до чаю
  9. Додаю на одну половинку печива джем, зручно це робити кондитерським мішком, можна також ложкою.
  10. Зверху накриваю другою половинкою. Посипаючи цукровою пудрою.Готуємо дуже смачне і ніжне медове печиво із начинкою: простенька, пісна і бюджетна випічка до чаю

Печиво готове. За структурою воно м’яке, із приємним медовим відтінком. Можна додавати до нього різний джем чи повидло та отримувати нові смаки!

Бажаю приємних приготувань та смачного Вам! 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: