Повітряне бездріжджове тісто на кефірі з додаванням манки – неймовірний рецепт моєї бабусі
від Denzhyttya
14 Грудня, 2022
Якщо Ви ще не готували тісто з додаванням манки, тоді обов’язково спробуйте! Пиріжки виходять як на дріжджах, вони дуже пористі та ніжні.
Інгредієнти:
- 400 мл кефір (чим жирніше, тим краще)
- 1 ч. л. сіль
- 1 шт яйце
- 20 грам манка
- 1 ч. л. цукор
- 550 грам борошно
- 3 ст. л. рослинна олія
- 10 грам розпушувач
Начинка: у мене це яйця + зелена цибуля (за бажанням можете змінювати)
Приготування:
- Беремо теплий кефір, якщо у вас не жирний, то можна додавати трохи сметани, наприклад 350 мл кефіру та 50 г сметани.
- В кефір додаємо яйце, сіль, цукор, манку. Змішуємо борошно та розпушувач і замішуємо тісто.
- Під час замісу додаємо олію. Тісто не повинно бути густим, воно злегка липне до рук, тому борошно додавайте поступово, може піти більше або менше.
- Тісту даємо відпочити 30 хвилин, формуємо пиріжки і обсмажуємо у великій кількості олії, так вони будуть хрусткими і повітряними.
- Начинку можна будь-яку. У мене це варені яйця, нарізані кубиками і зелене пір’я цибулі, посолити і поперчити до смаку.
Смачного Вам друзі та приємних приготувань! Бажаю миру і душевного спокою всім, щоб завжди у вашому домі на столі була їжа.
Джерело:
plyashka.com