Лимонний кекс з маковою начинкою: неймовірно смачна випічка до чаю, простий і дуже вдалий рецепт

Якщо Ви любителі такого поєднання у випічці – тоді цей рецепт для Вас! Кекс виходить неймовірно смачним, ніжним і ароматним, раджу спробувати.

Інгредієнти:

  • Цукор 200 г
  • Цедра лимона 2 ст. л.
  • Вершкове масло 200 г
  • Яйця 4 шт
  • Молоко 20 г
  • Сік лимона 60 г
  • Борошно 230 г
  • Розпушувач 6 г
  • Сіль ½ ч. л.

Начинка:

  • Мак 200 г
  • Цукор 100 г
  • Ванільний цукор 8 г
  • Молоко 100 г
  • Яйце 1 шт
  • Цедра лимона 1 ч. л.

Помадка:

  • Цукрова пудра 150 г
  • Сік лимона 25 г

Приготування:

  1. Для начинки з’єднати мак, цукор, ванільний цукор та молоко. Варити на слабкому вогні при постійному помішуванні, поки вся рідина не випарується (приблизно 10 хв).
  2. Прибрати з плити та остудити. Потім додати яйце та цедру лимона, перемішати.
  3. У мисці перетерти цукор та цедру лимона, додати вершкове масло (кімнатної температури), збити до утворення світлої пишної маси.
  4. Ввести по одному яйцю (кімнатної температури) після кожного додавання добре збити.Лимонний кекс з маковою начинкою: неймовірно смачна випічка до чаю, простий і дуже вдалий рецепт
  5. Влити молоко та сік лимона, перемішати. Просіяти борошно з розпушувачем, додати сіль і ретельно перемішати силіконовою лопаткою, щоб не було грудочок.Лимонний кекс з маковою начинкою: неймовірно смачна випічка до чаю, простий і дуже вдалий рецепт
  6. Форму для кексу (моя форма 26х11) застелити пергаментним папером.
  7. Викласти ⅓ частину тіста у форму (для зручності можна скористатися кондитерським мішком), зверху розподілити ½ частина макової начинки. Потім другий шар тіста та начинку.Лимонний кекс з маковою начинкою: неймовірно смачна випічка до чаю, простий і дуже вдалий рецепт
  8. Зверху викласти тісто, що залишилося, розрівняти і відправити в духовку.Лимонний кекс з маковою начинкою: неймовірно смачна випічка до чаю, простий і дуже вдалий рецепт
  9. Випікати при 180 гр. С на нижньому рівні приблизно від 50 до 60 хвилин. Готовність перевірити дерев’яною шпажкою, вона повинна виходити сухою з кексу.

Для помадки в цукрову пудру додати сік лимона, перемішати і покрити остиглий кекс.Лимонний кекс з маковою начинкою: неймовірно смачна випічка до чаю, простий і дуже вдалий рецепт

Бажаю приємних приготувань та смачного Вам!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: