Лимонний кекс з маковою начинкою: неймовірно смачна випічка до чаю, простий і дуже вдалий рецепт
від Denzhyttya
6 Січня, 2023
Якщо Ви любителі такого поєднання у випічці – тоді цей рецепт для Вас! Кекс виходить неймовірно смачним, ніжним і ароматним, раджу спробувати.
Інгредієнти:
- Цукор 200 г
- Цедра лимона 2 ст. л.
- Вершкове масло 200 г
- Яйця 4 шт
- Молоко 20 г
- Сік лимона 60 г
- Борошно 230 г
- Розпушувач 6 г
- Сіль ½ ч. л.
Начинка:
- Мак 200 г
- Цукор 100 г
- Ванільний цукор 8 г
- Молоко 100 г
- Яйце 1 шт
- Цедра лимона 1 ч. л.
Помадка:
- Цукрова пудра 150 г
- Сік лимона 25 г
Приготування:
- Для начинки з’єднати мак, цукор, ванільний цукор та молоко. Варити на слабкому вогні при постійному помішуванні, поки вся рідина не випарується (приблизно 10 хв).
- Прибрати з плити та остудити. Потім додати яйце та цедру лимона, перемішати.
- У мисці перетерти цукор та цедру лимона, додати вершкове масло (кімнатної температури), збити до утворення світлої пишної маси.
- Ввести по одному яйцю (кімнатної температури) після кожного додавання добре збити.
- Влити молоко та сік лимона, перемішати. Просіяти борошно з розпушувачем, додати сіль і ретельно перемішати силіконовою лопаткою, щоб не було грудочок.
- Форму для кексу (моя форма 26х11) застелити пергаментним папером.
- Викласти ⅓ частину тіста у форму (для зручності можна скористатися кондитерським мішком), зверху розподілити ½ частина макової начинки. Потім другий шар тіста та начинку.
- Зверху викласти тісто, що залишилося, розрівняти і відправити в духовку.
- Випікати при 180 гр. С на нижньому рівні приблизно від 50 до 60 хвилин. Готовність перевірити дерев’яною шпажкою, вона повинна виходити сухою з кексу.
Для помадки в цукрову пудру додати сік лимона, перемішати і покрити остиглий кекс.
Бажаю приємних приготувань та смачного Вам!
Джерело:
plyashka.com
Позначки