Показую, як я готую соковиту і ароматну свинину в апельсиновому маринаді: м’ясо подаю і в гарячому вигляді, і як холодну закуску
Побачивши цей рецепт, мені відразу сподобалося поєднання свинини та апельсинів, на мій погляд, цей “союз” дуже вдалий!
Ще один плюс рецепта в тому, що якщо м’ясо не з’їдається в гарячому вигляді, то потім, в холодному, з ним виходять найсмачніші бутерброди або просто самостійна нарізочка до будь-якого застілля!
Складові:
- Свиняча корейка чи карбонад
- Апельсини – 4 шт.
Маринад:
- Цедра двох апельсинів
- Часник – 2 великі зубчики
- Імбир – 15-20 г.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Орегано – 1 ч. л.
- Коріандр – 1 ч. л.
- Чорний перець
- Оливкова олія – 80 мл.
- Соєвий соус – 50 мл.
Глазур:
- Сік, що виділився під час запікання – 5 ст. л.
- Томатний кетчуп – 1 ст. л. з гіркою
- Апельсин – 1 кружечок
- Мед – 1 ст. л.
- Сіль – дрібка
Приготування:
- У чашу блендера відправляємо цедру апельсинів, пару зубчиків часнику, імбир, орегано, коріандр, сіль та чорний мелений перець. Вливаємо оливкову олію, соєвий соус і перемелюємо до повної однорідності.Якщо переживаєте, що цедра гірчитиме, обшпарте попередньо кип’ятком. І пам’ятайте, що у справу йде лише помаранчева частина.
- На м’ясі робимо надрізи навхрест і рясно змащуємо і втираємо маринад з усіх боків.
- На лист викладаємо подушку з апельсинів, зверху кладемо наше м’ясо, накриваємо харчовою плівкою і прибираємо маринуватися в холодильник на 6-8 годин.
- Після маринування прибираємо плівку, накриваємо фольгою, залишаючи всередині повітряну кишеню, і відправляємо запікатись у розігріту до 150 градусів духовку на 3 години.За рахунок невеликої температури та тривалого запікання м’ясо всередині вийде максимально соковитим.
- Через 3 години дістаємо м’ясо, прибираємо фольгу і перекладаємо в іншу форму. Для глазурування в чашу блендера вливаємо сік, що виділився в процесі запікання, томатний кетчуп і мед. Закладаємо кружальце апельсина, на якому запікалося м’ясо, додаємо дрібку солі і перемелюємо в кашу.
- Змащуємо м’ясо глазуруванням і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 10 хвилин, потім дістаємо, ще раз покриваємо глазур’ю і запікаємо ще 10-15 хвилин до рум’яної скоринки.
Подивіться, як апетитно, яскраво та красиво виглядає наш шматок м’яса! А які пахощі стоять на кухні, друзі, це словами не передати!
На смак м’ясо виходить трохи солодкуватим і є цитрусовий відтінок. У холодному вигляді його можна нарізати тоненько, як ковбасу. Саме у такому вигляді, на бутербродах, мені подобається найбільше! Якщо вас не лякає солодкість та “апельсиновий” присмак у м’ясі, то обов’язково варто приготувати і скуштувати!
Бажаю приємних приготувань та смачного Вам!