Готуємо неймовіний торт “Золотий ключик”: простий рецепт смачної випічки з старого записничка

Сьогодні приготуємо казковий торт “Золотий ключик”. Не виключено, що назва його пішла від однойменних ірисових цукерок, в основі бісквітні коржі з додаванням молока і вершкового масла, ну а в кремі присутня варене згущене молоко.

Торт “Золотий ключик” дуже м’який і ніжний, але насититися і насолодитись можна навіть маленьким шматочком.

Інгредієнти:

  • яйце 3 шт.
  • борошно 170 г.
  • молоко 120 мл
  • масло вершкове 60 г.
  • розпушувач для тіста 1 ч.л.
  • цукор 150 г.
  • молоко згущене варене 300 г.
  • м’який сир 300 г.

Приготування:

  1. Підготувати все необхідне.
  2. У миску помістити яйця ( кімната температури ) і цукор.
  3. Збити міксером, поки обсяг не збільшиться в 2,5-3 рази. Просіяти борошно і розпушувач.
  4. Перемішати лопаткою, щоб зберегти в тісті якомога більше повітряних бульбашок. У сотейнику або в мікрохвильовці підігріти молоко разом із вершковим маслом. Масло має повністю розчинитися. У кілька прийомів ввести молочну суміш.
  5. Тісто вийде трохи рідкуватим, так і потрібно.
  6. Перелити його в форму, тут діаметр 18 сантиметрів. Боковинки і дно не змащувати.
  7. Випікати в духовці при 160 градусах 40 хвилин. Дверцята при цьому перші півгодини не відкривати! Готовність перевірити шпажкою, повністю остудити бісквіт на решітці.
  8. Розрізати його на 3 однакових коржі. Трохи опуклу верхівку зрізати, підсушити на сковороді і розкрошити руками, крихти знадобляться для декору.
  9. Для крему в миску помістити варену згущенку і м’який сир (можна замінити на густу сметану).
  10. Збити міксером до однорідності. Якщо це зробити важко, можна додати пару столових ложок молока. Крем повинен вийти з консистенції як м’яке вершкове масло.
  11. Промазати коржі. Зручно збирати торт в кулінарному кільці. Крем використовувати не весь, третину залишити для верху і боковинок. Прибрати в холодильник на годину.
  12. Вирівняти торт залишеним кремом. Поклавши трохи вареної згущенки в пакетик з відрізаним куточком, намалювати на поверхні спіраль або прикрасити за бажанням.
  13. Рухаючись шпажкою спочатку від центру, а потім від периферії до центру, розділити торт на сегменти. Вийде гарний малюнок. Або можна зробити прикрасу на свій розсуд.
  14. Посипати бісквітною крихтою.Готуємо неймовіний торт "Золотий ключик": простий рецепт смачної випічки з старого записничка

Торт Золотий ключик готовий. У тривалому просоченні десерт не потребує, він і так м’який і досить вологий.

Приємного чаювання!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: