Картопляні зрази з курячою печінкою та яйцем: рецепт простий і легкий, інгредієнти вдало поєднується між собою і виходить дуже смачно
від Denzhyttya
31 Січня, 2023
Завжди можна поміняти і урізноманітнити смак картопляних зразів за допомогою начинки. Начинку можна використовувати саму різну – гриби, овочі, сир, зелень. Пропонуємо рецепт дуже смачних картопляних зраз із курячою печінкою та яйцем.
Смажену з цибулею печінку подрібнюємо у пюре та з’єднуємо з нарізкою яєць. Така начинка виходить ніжною, ідеально підходить до картопляного тіста.
Інгредієнти:
- Картопля 400 г
- Борошно 100-150 г
- Сіль за смаком
- Куряча печінка 250 г
- Цибуля ріпчаста 2 шт
- Яйце куряче 1 шт
- Сіль за смаком
- Чорний мелений перець – за смаком
- Олія
Приготування:
- Картоплю очистіть, помістіть у каструлю з водою, встановіть на вогонь. Воду посоліть, картоплю варіть до готовності 15-20 хвилин.
- Весь відвар злийте, бульби розімніть товкучкою в пюре.
- Картопляне пюре трохи охолодіть, бо гаряча суміш візьме набагато більше борошна.
- Додайте пшеничне борошно. Можливо, борошна знадобиться трохи більше або менше, залежно від сорту картоплі, тому додавайте її частинами.
- Замісіть руками м’яке еластичне картопляне тісто. Щоб воно не приставало до рук, тісто та долоні змастіть олією.
- Окремо приготуйте начинку. Курячу печінку промийте, видаліть жир та плівку, наріжте довільно.
- Спочатку на сковороді в олії обсмажте цибулю, нарізану кубиками. Протушіть овочі 5 хвилин до м’якості та напівпрозорості.
- Після цього до цибулі додайте печінку, готуйте ще 15 хвилин до готовності печінки. В кінці суміш присипте сіллю та меленим перцем.
- Обсмажену з цибулею печінку трохи охолодіть, прокрутіть через м’ясорубку або подрібніть блендером.
- Яйце заздалегідь зваріть круто, наріжте кубиками, додайте до печінкової маси, перемішайте.
- При необхідності додайте сіль та мелений перець за смаком.
- Картопляну масу розділіть на однакові порції вагою 70-80 г, скачайте кульки.
- З кожного екземпляра сформуйте плоскі коржики, усередину викладіть приблизно 1 ст. л. начинки.
- Потім з’єднайте краї коржиків, щоб начинка була всередині. Надайте виробам довгеньку або круглу форму за бажанням.
- І в сковороду, смажити до золотистого кольору.
Джерело:
plyashka.com