Найпростіший рецепт яблучної шарлотки: моя студентська, улюблена випічка до чаю з 4 інгредієнтів
від Denzhyttya
1 Лютого, 2023

Мій найулюбленіший простий рецепт із студентських років. Шарлотка завжди пишна та дуже пухка виходить, завжди її пекли в гуртожитку до чаю – смакота!

Шляхом довгих і невдалих експериментів, спроб і помилок, у мене з’явився свій кращий рецепт, простий і з дуже класним результатом, ділюсь і з Вами.
Інгредієнти:
- 150-200 гр. цукру (кількість цукру залежить від того, наскільки кислі яблука)
- 5 яєць
- 200 гр. борошна (обов’язково просіюю)
- 500 гр. яблук (на яблуках не економлю, беру завжди багато і намагаюся вибирати кисленькі)
Приготування:
- Цукор з’єдную з яйцями і добре збиваю міксером на найвищій швидкості.

- Збиваю не менше ніж 7 хвилин.
Чим краще ви зб’єте яйця, тим пишніше вийде шарлотка.
- У цей час готуємо яблука, я нарізаю їх на невеликі тонкі шматочки. І, до речі, шкірку з яблук не знімаю.

- До яєчної суміші в 2 прийоми додаю борошно, що просіюю, і дуже акуратно перемішую лопаткою рухами знизу вгору.

- Довго перемішувати не потрібно, важливо, щоб маса не осіла, вона повинна залишитися повітряною.

- Форму для запікання змащую вершковим маслом і викладаю тісто, чергуючи його з яблуками.


- Випікаю у чавунній сковороді, яка дісталася мені ще від бабусі. Виглядає вона звичайно не дуже гламурно, але саме в ній виходить найсмачніша шарлотка, ніколи не пригоряє і добре витягується.

- Випікаю в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці близько 30-40 хвилин, готовність перевіряю дерев’яною паличкою.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.
Джерело:
gazdynja.com









