“Макові булочки” в домашніх умовах, як з пекарні: м’якесенькі, ніжні і дуже смачні – ідеально до чаю
від Denzhyttya
6 Лютого, 2023

“Макові булочки” – дуже смачні, ніжні і ароматні булочки з маком до чаю ☕

Інгредієнти:
Для тіств:
- молоко 150 мл
- дріжджі 7 гр
- цукор 100 гр
- ванільний цукор
- сіль 0.5 ч. л
- яйця 2 шт
- вершкове масло 70 гр
- борошно 500 гр
Усі інгредієнти кімнатної температури, молоко тепле!
Для начинки:
- мак 90 гр
- цукор 50 гр
- ванільний цукор за смаком
Виходить 12 булочок.

Приготування:
- У тепле молоко додаємо дріжджі, цукор 4 чайні ложки, перемішуємо та залишаємо на 15 хвилин.
- Далі додаємо сіль, яйця, решту цукру, ванільний цукор та борошно і замішуємо тісто.

- В кінці додаємо вершкове масло, вимішуємо з додаванням борошна.
- Далі накриваємо тісто та відправляємо у тепле місце.

- Для начинки висипаємо мак холодну воду, доводимо до кипіння і варимо 10 хвилин.

- Далі вимикаємо плиту, накриваємо кришкою та залишаємо ще на 10 хвилин. Далі добре віджимаємо мак.
- Тісто розкачуємо у прямокутник, повертаємо з 2 сторін до центру і залишаємо на 15 хвилин.

- Далі розкачуємо, викладаємо вже готову начинку і знову повертаємо.



- Розрізаємо на 12 смужок та загортаємо булочки.

- Викладаємо на деко застелене пергаментним папером, накриваємо і залишаємо на 15 хвилин.


- Далі змащуємо яйцем і відправляємо в розігріту до 180 ° С духовку на 15-20 хвилин.

Всім приємного чаювання 🙏 та вдалих приготувань.
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.
Джерело:
plyashka.com












