Пиріг №1 у моїх рецептах: повітряне тісто на збитих білках навряд чи залишить когось байдужим

Моя улюблена випічка – це випічка з яблуками. Різноманітні пироги, печиво, яблучні десерти – доступні інгредієнти та безперечно чудовий смак. Сьогодні ділюся з вами рецептом приготування корнуельського яблучного пирога. Ще один рецепт у скарбничці моїх яблучних історій. Зберігайте рецепт та готуйте разом зі мною!

Інгредієнти:

  • яйця – 4 шт
  • цукор – 200 г
  • сметана – 100 г
  • борошно – 250 г
  • розпушувач – 2 ч.л.
  • ванільний цукор – 10 г
  • вершкове масло – 200 г
  • яблука – 3-4 шт

Приготування:

  1. Розділяємо яєчні білки від жовтків. Білки ми прибираємо в холодильник, вони нам остиглими знадобляться пізніше. У глибоку миску виливаємо жовтки, додаємо цукор, ванільний цукор, сметану і добре перемішуємо до однорідної маси.
  2. Потім додаємо розм’якшене м’яке вершкове масло, борошно, перемішане з розпушувачем і замішуємо тісто.
  3. Холодні яєчні білки добре збиваємо міксером.
  4. Акуратно перекладаємо збиті білки до тіста та акуратно перемішуємо. У нас виходить ніжне повітряне тісто.
  5. Переливаємо тісто у форму для запікання, попередньо встелену пергаментом.
  6. Яблука очищаємо від кісточок, ріжемо часточками і зверху прикрашаємо майбутній пиріг, трохи утоплюючи яблука в тісто. Пиріг забираємо в духовку, розігріту до 180 ° С на 40 хвилин.
  7. Наш пиріг готовий! Даємо йому трохи охолонути і дістаємо із форми. Зверху я завжди посипаю цукровою пудрою. Подаємо до столу і насолоджуємось найніжнішим повітряним корнуельським пирогом. Це дуже смачно! Обов’язково спробуйте приготувати, адже це зовсім не складно! Приємного вам затишного чаювання!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: