Пиріг №1 у моїх рецептах: повітряне тісто на збитих білках навряд чи залишить когось байдужим
від Denzhyttya
6 Лютого, 2023
Моя улюблена випічка – це випічка з яблуками. Різноманітні пироги, печиво, яблучні десерти – доступні інгредієнти та безперечно чудовий смак. Сьогодні ділюся з вами рецептом приготування корнуельського яблучного пирога. Ще один рецепт у скарбничці моїх яблучних історій. Зберігайте рецепт та готуйте разом зі мною!
Інгредієнти:
- яйця – 4 шт
- цукор – 200 г
- сметана – 100 г
- борошно – 250 г
- розпушувач – 2 ч.л.
- ванільний цукор – 10 г
- вершкове масло – 200 г
- яблука – 3-4 шт
Приготування:
- Розділяємо яєчні білки від жовтків. Білки ми прибираємо в холодильник, вони нам остиглими знадобляться пізніше. У глибоку миску виливаємо жовтки, додаємо цукор, ванільний цукор, сметану і добре перемішуємо до однорідної маси.
- Потім додаємо розм’якшене м’яке вершкове масло, борошно, перемішане з розпушувачем і замішуємо тісто.
- Холодні яєчні білки добре збиваємо міксером.
- Акуратно перекладаємо збиті білки до тіста та акуратно перемішуємо. У нас виходить ніжне повітряне тісто.
- Переливаємо тісто у форму для запікання, попередньо встелену пергаментом.
- Яблука очищаємо від кісточок, ріжемо часточками і зверху прикрашаємо майбутній пиріг, трохи утоплюючи яблука в тісто. Пиріг забираємо в духовку, розігріту до 180 ° С на 40 хвилин.
- Наш пиріг готовий! Даємо йому трохи охолонути і дістаємо із форми. Зверху я завжди посипаю цукровою пудрою. Подаємо до столу і насолоджуємось найніжнішим повітряним корнуельським пирогом. Це дуже смачно! Обов’язково спробуйте приготувати, адже це зовсім не складно! Приємного вам затишного чаювання!
Джерело:
gazdynja.com
Позначки