Беру сир і картоплю і готую свої фірмові пиріжки «Лапті» без дріжджів: такі смачні і ніжні, а готуються дуже швидко і просто

Простий рецепт смажених пиріжків з картоплею. Їх родзинкою є тісто, приготоване на основі сиру. Тісто виходить дуже м’яким і повітряним, довгий час залишається свіжим. Такі пиріжки виходять набагато корисніше традиційних, а також смачніше і апетитніше.

Готуються вони дуже швидко, тісто не потрібно довго настоювати, на відміну від дріжджового. Сам сир в пиріжках абсолютно не відчувається. Такі пиріжки можна готувати з будь-якою начинкою на вибір.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Сир – 250 гр.
  • Яйця – 2 шт.
  • Сметана – 3 ст. л.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Олія – 2 ст. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Сода – ½ ч. л.
  • Борошно – 300 гр.

Для начинки:

  • Картопля – 700 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Вершкове масло – 30 гр.
  • Молоко – 50 мл.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Олія – 3 ст. л.

Приготування:

  1. В першу чергу приготуйте начинку. Очищені бульби картоплі відваріть в підсоленій воді до готовності. Варену картоплю розімніть товкучкою, остудити, влийте тепле молоко, вбийте яйце, додайте вершкове масло, ретельно перемішайте. Цибулю наріжте кубиками, обсмажте її в олії до легкої золотистості. Смажену цибулю додайте в картопляне пюре, перемішайте.
  2. Для тіста в глибоку ємність помістити сир, вбийте яйця, додайте сметану, всипте сіль, цукор і соду. Сметану можна замінити на густий натуральний йогурт. Влийте олію.
  3. Всі інгредієнти ретельно збийте блендером до однорідності.
  4. Борошно просійте через сито, невеликими порціями додайте його в основний склад.
  5. Руками замісіть густе м’яке тісто. Накрийте тісто і відставте на 10 хвилин в сторону.
  6. Тісто розділіть на 12 однакових шматочків, розміром 50-60 грам.
  7. Робочу поверхню присипте борошном, розкачайте кожну кульку в плоский пласт. Зверху викладіть 1 ст. л. картоплі.
  8. Краї тіста щільно скріпіть, повністю закриваючи начинку. Пиріжок з начинкою переверніть швом вниз, злегка розкачайте качалкою.
  9. У сковороді добре розігрійте велику кількість олії, всередину викладіть кілька пиріжків. Смажте їх на вогні трохи вище середнього з двох сторін до придбання золотистої скоринки.
  10. Пиріжки після смаження викладіть на серветку, яка прибере всю зайву олію.

Пиріжки подайте на стіл в теплому вигляді.

Бажаю приємних приготувань та смачного Вам!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: