Буквально за 30 хвилин “гора” смакоти на столі: готую смачні, повітряні пампушки до чаю, з розряду “на швидку руку”

Пропонуємо оригінальний рецепт швидкої випічки до чаю. За смаком і структурою страва має щось спільне з оладками і пончиками. Тісто готується на кефірі – густе, але дуже м’яке. Спочатку формується рулет, потім порційні вироби у вигляді спіральок. Смажаться вони в олії до рум’яності і пишності. Також при бажанні, можна спробувати запекти їх в духовці. Усередині випічка виходить дуже м’яка, виглядає цікаво і апетитно. Такі швидкі ласощі до чаю підійдуть для несподіваного приходу гостей.

Інгредієнти:

  • Борошно – 500 гр.
  • Кефір – 200 мл.
  • Цукор – 4 ст.л.
  • Яйце – 2 шт.
  • Сіль – щіпка
  • Розпушувач – 1 ч.л.
  • Олія – 200-300 мл.
  • Цукор – для присипки

Приготування:

  1. У глибоку ємність вбийте яйця, додайте цукровий пісок і дрібку солі, розколоти вінчиком до однорідності.
  2. У яєчну суміш влийте кефір кімнатної температури, перемішайте.
  3. Борошно змішайте з розпушувачем, просійте через сито, додайте в основний склад невеликими порціями. Руками замісіть густе м’яке тісто, змастіть його олією, щоб маса не приставала до рук.
  4. Рівну поверхню присипте борошном, викладіть тісто, розкачайте його качалкою в прямокутний пласт, зверху змастіть олією.
  5. Пласт тіста поверніть в щільний рулет.
  6. Наріжте рулет поперек на порційні шматочки шириною 2-3 см. Потім кожному шматочку руками надайте круглу трохи приплюснуту форму.
  7. У сковороду влийте велику кількість олії, добре її прогрійте, викладіть заготовки.
  8. Смажте їх на середньому вогні під кришкою. Через кілька хвилин, одна сторона виробів підрум’яниться, переверніть їх на іншу, смажте ще 2 хвилини.
  9. Готові спіральки викладіть на серветку, щоб вона ввібрала зайву олію.
  10. Присипте випічку цукром або пудрою, подайте на стіл в теплому вигляді.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: