Готую відразу подвійну порцію. Пиріг, який підкорює з першого шматочка
від Denzhyttya
15 Квітня, 2023
Інгредієнти:
- вершкове масло – 180 г;
- кукурудзяний крохмаль – 2 ст. л.;
- яйця – 2 шт.;
- джем – 200 г;
- цукор – 100 г;
- ванільний цукор – 10 г;
- борошно – 400 г;
- розпушувач – 1 ч. л. з гіркою;
- сметана – 2 ст. л.
Приготування:
- Змішуємо борошно з розпушувачем, подрібнюємо в сипучі продукти за допомогою тертки холодне вершкове масло. Створюємо крихту з масла та борошна.
- В окремій мисці з’єднуємо яйця з ванільним та класичним цукром, збиваємо до однорідності. У яєчну суміш додаємо сметану, змішуємо компоненти.
- Виливаємо яєчну суміш у борошно, замішуємо не липке та еластичне тісто. Колобок ділимо на дві частини. Одну з частин забираємо в морозильну камеру на 20 хвилин.
- Другу частину тіста на пергаменті розкачуємо у прямокутний пласт, рівний за розміром дека. Товщина пласта має бути приблизно 5-7 мм. Переміщуємо пласт з пергаментом на лист, рясно змащуємо поверхню джемом.
- Посипаємо начинку кукурудзяним крохмалем, натираємо на прошарок джему холодний шматок тіста.
- Випікати пиріг треба при температурі 180 градусів близько півгодини.
Замість джему в якості начинки ви можете використовувати повидло або варення. Ступінь солодкості можна регулювати виходячи зі своїх переваг (додавати від 200 до 300 грам цукру).
Джерело:
babusyni-retsepty.com.ua
Позначки