Смачний та вишуканий: Салат “Сніжна королева” на святковому столі.
від Denzhyttya
28 Грудня, 2023
Салат “Сніжна королева” — легка, повітряна і дуже смачна страва. Салат виглядає цікаво і оригінально, чудово підійде для святкового столу. Основним інгредієнтом є слабосолена форель, але можна взяти і будь-яку іншу червону рибу. Форель відмінно поєднується зі свіжими огірками і маринованою цибулею. Червона ікра, не тільки прикрашає верхівку салату, але і доповнює смак червоної риби.
Інгредієнти:
- Слабосолена форель – 200 г.
- Цибуля – 1 шт.
- Огірок свіжий – 1 шт.
- Кукурудза консервована – 200 г.
- Яйця – 5-6 шт.
- Твердий сир – 200 г.
- Майонез – 200 г.
- Ікра червона – 20 г ( для прикраси )
- Петрушка – для прикраси
Маринад для цибулі:
- Цукор – 1 ч. л.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Оцет 9% – 1 ст. л.
- Кип’ячена вода – 150 мл.
Приготування:
- Ріпчасту цибулю очистіть, наріжте дрібним кубиком, помістіть в глибоку ємність, залийте оцтом, гарячою водою, всипте сіль і цукор, перемішайте, маринуйте до охолодження рідини.
- Слабосолену рибу наріжте на шматки, викладіть нижнім шаром на плоскій тарілці.
- Нарізку цибулі відіжміть від маринаду, присипте нею форель.
- Свіжі огірки ополосніть, наріжте невеликим кубиком, викладіть наступним шаром. На огірок нанесіть сітку з майонезу.
- Консервовану кукурудзу з банки перекиньте в друшляк, щоб стік маринад. Потім кукурудзу викладіть на шар огірків.
- Заздалегідь відварити яйця « круто », акуратно відділіть білки від жовтків. Жовтки натріть на дрібній терці, присипте ними кукурудзу. Жовтки змастіть майонезом.
- Твердий сир натріть на дрібній терці, стружку викладіть наступним шаром.
- Яєчні білки натріть на дрібній терці, в окремій тарілці змішайте з майонезом, посоліть. З білкової суміші сформуйте верхівку, розмазуючи білок рівним шаром по всій поверхні, щоб вийшла гладка півсфера.
- Зверху салат прикрасьте червоною ікрою, свіжою зеленню і смужками риби, викладаючи їх у формі квітки.
Бажаю приємних приготувань та смачного Вам!