Гармонія смаку: відривний хліб-пиріг з цибулею
від Denzhyttya
30 Грудня, 2023
Неймовірно пишний, ароматний та дуже смачний хліб-пиріг, який я готую навіть не в піст. Раджу і Вам зберегти рецепт та обов’язково приготувати!
Інгредієнти:
Потрібно для тіста:
- 550-560 грам борошна,
- 350 мл води,
- 50 мл рослинної олії,
- 1,5 ч. л. солі,
- 1,5 ст. л. цукру,
- 10 грам сухих швидких дріжджів;
Для начинки:
- 3 середніх цибулини, (рекомендую фіолетову, з нею щей красиво)
- пучок зеленої цибулі,
- пучок зелені,
- кунжут, сіль, перець,
- олія для смаження.
Приготування:
- До борошна додати сіль, цукор, дріжджі. Перемішати.
- Додати теплу воду та олію. Замісити тісто і поставити в тепле місце до підйому.
- Через 45 хвилин обім’яти тісто. Ще за 30-40 хвилин можна формувати пиріг.
- Поки підходить тісто, приготувати начинку. Дрібно нарізати цибулю і обсмажити на олії. Додати зелену цибулю та зелень. Посолити, поперчити. Остудити.
- Тісто, що підійшло, розділити на 2 частини.
- Кожну частину розкачати у прямокутник із шириною приблизно 32 см.
- Викласти начинку. Звернути в рулет і розрізати на 4 частини довжиною приблизно 8 см.
- Викласти рулети у змащену олією форму.
- Верх змастити олією та посипати кунжутом.
- Залишити для підйому на 20 хвилин.
- Випікати 35-40 хвилин при 180 градусах.