Шикарний вишневий тортик
від Denzhyttya
1 Лютого, 2024
Торт з готового тіста, без особливої мороки. Весь секрет заключається в тому, щоб просто правильно загорнути ягоди в тісто і незвичайно викласти тісто.
Інгредієнти:
- листкове тісто – 1 кг.
- вишня – 600 гр.
- цукор – 80 гр. (за смаком)
- крохмаль кукурудзяний – 2 ч.л.
- яйця
- мигдальні пластівці
Крем:
- вершки – 500мл (30-33% жирності)
- вершковий сир – 200гр.
- цукрова пудра – 150 гр.
Приготування:
- Очищаю вишню від кісточок.
- На робочу поверхню насипаю борошно та розкатую листкове тісто.
- Розрізаю тісто на 9 частин.
- На кожну смужку тіста викладаю вишні.
- Вишні посипаю кукурудзяним крохмалем та цукром.
- Защипую тісто над кожною вишнею.
- На форму застеляю пергамент. Скручую тісто, змащую збитим яйцем та присипаю мигдальними пластівцями, роблю таких три коржа.
- Відправляю у духовку на 25-30 хвилин при температурі 120 градусів.
Крем:
- В чашу блендеру додаю вершковий сир та цукрову пудру, змішую. Тоді добавляю вершки.
- Крем перекладаю в кондитерський мішок і роблю красиві бортики поверх коржа.
- По середині між бортиками також викладаю крем.
- Зверху накриваю наступним коржем. Знову покриваю кремом і тоді завершальним третім коржем закриваю торт.
- Ставлю у холодильник на декілька годин.
Смачного!