“Рафаелло по-українськи” – найніжніший десерт!

В тортику добре відчувається мак і кокосова стружка. В поєднанні з заварним кремом виходить дійсно щось неймовірне.

Інгредієнти:

  • Вершкове масло 100г
  • Сметана 150г
  • Яйця 2шт
  • Цукор 90г
  • Кокосова стружка 80г
  • Мак 120г
  • Борошно 120г
  • Розпушувач 10г
  • Ванільний цукор 5г

Крем:

  • Молоко 500мл
  • Цукор 150г
  • Яйця 2шт
  • Кукурудзяний крохмаль 50г
  • Вершкове масло 50г
  • Кокосова стружка 50г
  • Ванільний цукор 5г
  • Білий шоколад 50 гр

Приготування:

  1. Для початку приготую бісквіт: до яєць додаю цукор і взбиваю до пишної піни.
  2. Додаю сметану, кокосову стружку і мак (поперднього я його промила і просушила). Продовжую взбивати.21f1c1d9114b6897dd5912ce3048a1c9
  3. Далі додаю м’яке вершкове масло, перемішую і всипаю просіяне борошно, розпушувач і ванільний цукор. Замішую тісто.2b7ed220752a574d3fc6e155a64942d8
  4. Так як у масі багато маку і кокосової стружки, то борошна потрібно трішки (всі пропорції вказані вище).
  5. Ось таке тісто має вийти.290be46fd01acdc870b16bea932bce57
  6. Дно форми ( у мене діаметром 18 см) застеляю паргаментним папером і змащую олією. Перекладію тісто і розрівнюю його.aa080a99b67ce891ff608e4f3c4c5188
  7. Випікаю у попередньо розігрітій духовці до 180 градусів 35-45 хвилин.
  8. За цей час приготую крем: до яєць додаю цукор і кукурудзяний крохмаль, перемішую.
  9. Далі поступово вливаю молоко і далі перемішую вінчиком.
  10. Коли суміш стала однорідної ставлю на середній вогонь до загусання, постійно помішуючи. При перших бульках знімаю з вогню.
  11. Ось така заварна маса має вийти.d821312f44fbde22444b42ac81109704
  12. Додаю вершкове масло, кокосову стружку і ванільний цукор та добре перемішую до повного розчинення масла.7f1f80865bb687ada475bc972cd2d41e
  13. Готовий крем відставляю в сторону і прикриваю харчовою плівкою.
  14. Коли бісквіт охолонув, ділю його на 2 частини .7a817ffed45c30c6f2eaecd1b29cb88289231d777399464293ded1bdcab430a9
  15. Нижню залишаю, а верхню кришу в крихту (ділю її навпіл – у дві мисочки).75d7a430f5a8600f294a6c66fd2b5b4b
  16. Починаю збирати торт: у формі на дно кладу нижню частину бісквіта, змащую її кремом.6f6f68a29ba249d79a05630bed96a6fd
  17. На крем викладаю 1 частину крихти, змащую її кремом. І так само роблю з 2 частиною крихти.7c6e425109e257d1c9e124dd87636d7e
  18. Заготовку прикриваю харчовою плівкою і ставлю в холодильник на 4-5 годин, а краще на ніч.317643a775a64296955d327b4b82869a
  19. Зранку дістаю тортик з форми і прикрашаю його натертим молочним шоколадом зверху і з боків.23d34282cfe1f4522a67ff15caf137a2

Ось такий тортик у мене вийшлов, він неймовірно ніжний і смачний, майже як популярні цукерки рафаелло, тільки з українськими нотками.

7724462193912d82508d4fab0241572bbc9e350aab8ef3a2b1d0620e82351602

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: