Приваблива різноманітність м’ясних рулетиків: рулетики з огірками, хріном, чорносливом, сиром і фісташками.
від Denzhyttya
1 Грудня, 2019
- Знавці європейської кухні стверджують, що маленькі м’ясні рулетики з начинкою прийшли до нас із Франції. У нас за форму і розмір їх заведено називати пальчиками.
А смак у французьких м’ясних пальчиків, доповім я вам, пальчики оближеш як в гарячому, так і в холодному вигляді!
Соковите м’ясо в поєднанні з різноманітністю начинок з грибів, овочів, зелені, чорносливу, сиру, фісташок робить цю страву абсолютно безпрограшним варіантом закуски для будь-якого свята.
М’ясні рулетики:
Рулетики з чорносливом у вершковому соусі
Інгредієнти:
- 400 г яловичини
- 150 г солоного сала
- 150 г чорносливу
- 400 мл вершків 10% – ї жирності
- 2 ст. л. вершкового масла
- сіль за смаком
- мелений чорний перець за смаком
Приготування:
- Залий чорнослив гарячою водою.
- Наріж м’ясо шматками товщиною в 1 см і гарненько відбий. Поперчити та посолити.
- Наріж сало тонкими смужками.
- На кожен шматок м’яса поклади смужку сала, зверху чорнослив.
- 5. Зверни рулетик і закрепи зубочисткою.
- 6. Поклади всі рулети в розігріте на пательні вершкове масло. Обсмажуй по 3 хвилини з кожного боку.
- 7. У масло, де смажилися рулетики, додай вершки, посолити, поперчити. Випарюй хвилин десять до загустіння.
- 8. Виклади рулети в соус і туши ще 10 хвилин.
- М’ясні рулетики з чорносливом готові.
Смачного!
«Пальчики» з сиром
Інгредієнти:
- 1,5 кг свинини
- 150 г твердого сиру
- 100 г чорносливу
- 4 ст. л. майонезу
- 1 зубчик часнику
- сіль і спеції за смаком
Приготування:
- Наріж свинину шматочками товщиною 1 см.
- Відбий кожен шматок.
- Додай в майонез спеції та тертий часник, перемішай.
- Посоли, поперчи, змасти соусом всі відбивні.
- Виклади на кожний шматочок сир та чорнослив.
- Зверни рулетики, смаж на рослинній олії по 1 хвилині з кожної сторони.
- Потім запікай в духовці при температурі 220 градусів 50 хвилин.
Смачного!
Рулетики з хріном і беконом
Інгредієнти:
- 600 г свинини
- 2 яблука
- 12 скибочок бекону
- 150 мл вершків
- 6 ч. л. гірчиці
- 6 ч. л. тертого хрону
- 1/2 ч. л. солі
- 1/2 ч. л. чорного перцю
Приготування:
- Наріж м’ясо на 6 шматків, як на відбивні.
- Відбий, посоли та поперчи.
- Змасти кожну відбивну гірчицею.
- Наріж яблука на часточки, попередньо видаливши серцевину.
- Виклади на кожен шматок м’яса скибочку бекону і часточку яблука.
- Біля яблука намаж на бекон чайну ложку тертого хрону.
- Заверни й закрепи рулетик шпажкою.
- Змасти форму для запікання олією, виклади рулетики, а між ними – дольки яблук.
- Залий все вершками.
- Запікати в духовці 45 хвилин при температурі 180 градусів.
Смачного!
Рулетики з фісташками та солодким перцем
Інгредієнти:
- 1 кг свинини
- по кусочку м’якого сиру на кожен рулетик
- 150 г солоних фісташок
- 1 солодкий перець
- 150 мл сухого червоного вина
- гранатовий соус за смаком
- оливкова олія
Приготування:
- Наріж свинину смужками.
- Відбий з обох сторін.
- Змасти м’ясо гранатовим соусом, посоли, поперчи, залиш на пару годин.
- Тим часом почисть та подрібни фісташки.
- Посип ними шматочки м’яса.
- Розділи кусочки сиру на дві частини й виклади поверх фісташок.
- Додай шматочок солодкого перцю.
- Заверни рулетики. Закрепи їх за допомогою ниток або зубочисток. Злегка обсмаж в оливковій олії.
- Виклади рулети на деко. Додай сухе вино, накрий фольгою і відправ в духовку, розігріту до 200 градусів.
- Перед подачею видали нитки та наріж великими шматочками.
- Рулетики зі свининою і фісташками готові.
Смачного!
Німецькі руладени
Інгредієнти:
- 1,5 кг філе яловичини
- 4 солоних огірків
- 2 ст. л. гірчиці
- упаковка бекону
- 50 г вершкового масла
- 1 цибулина
- приправа «Маггі» для гуляшу
- сіль за смаком
Приготування:
- Відбий і посоли шматочки м’яса.
- Намаж кожен гірчицею. Виклади через рівні проміжки довгі шматочки огірка, а між ними – дрібно нарізаний бекон.
- Поклади на кожну кусочок м’яса шматочок вершкового масла для соковитості.
- Закрути рулетик і закріпи його зубочистками.
- З усіх боків обсмаж рулетики на пательні.
- Окремо обсмаж нарізану цибулю і частину бекону.
- Виклади руладени в каструлю. Шар рулетів, шар цибулі з беконом.
- Залий зверху готовим соусом «Маггі».
- Тушт 1,5 години із закритою кришкою.
- Прибери зубочистки та подавай на стіл.
Смачного!
Рулетики з інжиром і блакитним сиром
Інгредієнти:
- 500 г свинини
- 150 г сушеного інжиру
- 80 г волоських горіхів
- 100 г блакитного сиру
- 50 мл соєвого соусу
- 50 мл вершків
- 30 г вершкового масла
- рослинної олії для змащування форми
- сіль за смаком
Приготування:
- Наріж свинину, як на відбивні.
- Гарненько відбий і замаринуй в соєвому соусі на 2 години, попередньо посоливши.
- Вимий і залий окропом інжир.
- Додай в суміш інжиру і волоських горіхів вершки та масло. Подрібни в блендері.
- На кожен шматок м’яса намаж інжирово-горіхову пасту, поклади шматочок сиру, зверни рулетик.
- Виклади рулетики в змащену олією форму.
- Запікати до готовності.
Смачного!
Спробуй, експериментуй з інгредієнтами начинок. Сподіваємося, що тобі наші рецепти припадуть до смаку.
Позначки